8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Manisa Spil Dağı'nda 'atlantis' buluşması...

İzmirli tarih araştırmacısı Şanal Günseli ile Manisalı araştırmacı Haydar Aksakal öncülüğünde, 31 Temmuz 2004 tarihinde Spil’in bin 500 metre yüksekliğindeki zirvede toplanacak olan araştırmacılar, söz konusu buluşmayı her yıl tekrarlayarak geleneksel hale getirmeyi ve önümüzdeki yıl yapılacak buluşmaya yabancı araştırmacıları da davet ederek, Atlantis buluşmasını uluslararası platforma taşımayı planlıyor. Bu sayede Çanakkale’deki Truva’dan sonra Manisa’da da Atlantis Kenti ile ikinci bir zenginliği ortaya çıkartmayı hedefleyen araştırmacıların, ayrıca Atlantis’in Manisa’da bulunduğuna dair kanıtlar tespit etmek amacıyla Spil Dağı’nda keşif yapacakları öğrenildi.


Bu arada gerçekleştirilecek olan etkinlikler çerçevesinde, araştırmacılar Haydar Aksakal’ın, "Manisa’da Atlantis Kalıntıları", Şanal Günseli’nin "Geçmiş Uygarlıklar ve Geleceğimiz ", Dr. Suat Arusan’nın, "İsa’nın İkinci Gelişi ve Mehdilik", Korkut Keskiner’in "Yeni Enerjilerle Realiteyi Değiştirme" ve Işık Elçi’nin de "Yüzüncü İsim Meditasyonu" konularında davetlilere bilgiler aktaracakları belirtildi.


Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, şimdiye kadar birçok yerli ve yabancı tarih bilimcisi ve araştırmacısı tarafından Atlantis konusunda 25 bin kitap yazıldığı açıklandı. Atlantis Kenti kalıntılarının Türkiye’nin Manisa ilinde olduğunun kitaplarında defalarca yazdığı belirtilen İngiliz Arkeolog Peter James’in, bunun için 1995 yılında Manisa’ya gelerek incelemelerde bulunduğu, daha sonra BBC yapımcılarıyla birlikte Manisa’ya ikinci kez gelerek bir belgesel çektiği, söz konusu belgeselin üç kez bütün dünya televizyonlarında gösterildiği, Peter James’in "Krallığın Çöküşü" ve "Atlantis’in Sırları" isimli iki eseri bulunduğu kaydedildi.

iha-manisa
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2004 Perşembe 18:05:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?