4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Manisa süt sektöründe marka oluyor

Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu, Köy-Koop’la birlikte pastörize süt üretimi yaparak, kendi markalarını oluşturacaklarını açıkladı.

Manisa süt sektöründe kendi markasını oluşturacak. Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu, Köy-Koop’la ortaklaşa pastörize süt üretimi yapacaklarını açıkladı. Projenin hazırlık aşamasında olduğunu belirten Kırlıoğlu şu bilgileri verdi: “İlk aşamada süt işleme tesisinin Manisa’ya kazandırılmasını sağlanacağız. Damızlık Birliği ve Köy-Koop ortaklığı ile toplanan sütü bu tesislerde paketleyerek satışa sunacağız. Böylece Manisa kendi markasını piyasaya sunmuş olacak. Üstelik pastörize süt üretimi yapacağız. Seri bir şekilde süt tüketimine katkı sağlanacak. Üstelik üreteceğimiz süt piyasadakilerden hem daha ucuz hem de daha kaliteli olacak.”

VERİLEN SÖZLER TUTULMALIDIR

Öte yandan eylem hazırlığındaki süt üreticilerinin Ankara’da Tarım Bakanı, Manisa’da ise Vali Celalettin Güvenç ile yaptığı görüşmeler meyvelerini vermeye başladı. Eylem hazırlığındaki süt üreticileri son günlerde Ankara ve Manisa’da yaşanan olumlu gelişmeler üzerine söz konusu eylemleri erteleme kararı aldı. Ankara’da Tarım Bakanı’yla, Manisa’da ise Vali Celalettin Güvenç’le bir araya gelen süt üreticiler sorunların çözümüne yönelik verilen sözlerin tutulmasını beklemeye başladı.

Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu yapılan görüşmelerin ardından alınan kararlarla ilgili şunları söyledi: “Destekleme primlerinin ödenmesi için ısrarcı olduk. 2008 yılından kalan 4 milyon TL hayvancılık destekleme primlerinin şubat sonu veya mart ayında ödeneceği sözü verildi. Bu hükümetten taleplerimizin başında geliyordu. Prim sisteminde yapılan değişikliklerle daha çok üreticiye prim verilmesi sağlanacak. Okullarda süt dağıtımı uygulaması da yakında başlayacak. Sosyal yardım paketlerine birer litre süt konması da alınan kararlar arasında.”

SOĞUTMA TANKLARI ARTACAK

Geçtiğimiz günlerde Manisa Valisi Celalettin Güvenç’le yapılan görüşme de önemli kararlar alındığını ifade eden Başkan Kırlıoğlu, “Özel İdare tarafından soğutma tankı alımı için destek gelecek. Bu konuda gerekli başvurumuzu yaptık. İşletmelerin ihtiyaç fazlası damızlık düvelerinin satılması için düve satış merkezinin Manisa’da, Beydere veya Saruhanlı’da kurulması için karar alındı. Sayın Valimiz bu konuda gerekli araştırmayı yapacağını söyledi. Köylerde süt satışıyla ilgili üçer aylık dilimler halinde ihale sisteminin getirilmesi, ihale sonrasında sadece bir firmanın süt alımı yapması kararlaştırıldı. Böylece hem fiyat düşmemiş olacak hem de sütün satışı sağlanacak. Bu olumlu gelişmeler sonucunda tabanın isteği doğrultunda yapılması planlanan eylemleri erteledik. Azda olsa rahatladık. Bu sürecin devam etmesini, alınan kararların reel anlamda uygulanmasını istiyoruz.”

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 17:36:02
Güncelleme :16 Şubat 2009 Pazartesi 17:42:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?