8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Manisa:Tarihi kule restore ediliyor

Sarayın 13 kulesinden biri olan, günümüzde mülkiyeti Kızılay Derneği’ne ait olan ve hizmet binası olarak kullanılan binanın yeniden restore edilebilmesi için Manisa Valisi Orhan Işın, dernek binasına giderek incelemelerde bulundu.

Kızılay Genel Müdürlüğü yetkililerinden, binanın restore edilebilmesi için cevap beklediklerini belirten Manisa Valisi Orhan Işın, binanın restore edilebilmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığını ve gerekli izinler alındığı takdirde, binanın orijinal haliyle kale olarak düzenlenip Manisa turizmine kazandırılacağını bildirildi.


Manisa Valiliği’nden verilen bilgilere göre, Sultan II. Murad, 1445 tarihinde Manisa’da büyük bir saray ve bahçe yaptırdı. II. Murad’ın yaptırdığı bu saray çok ünlüydü ve Manisa’ya gelen şehzadelerin başlıca ikametgah yeriydi. Manisa Sarayı ve bahçesi, 56 dönüm tutan bir alanı kaplıyordu. Saray ve bahçesi ise, Şehzadeler Türbesi’nden (22 sultanlar), Şehitler İlköğretim Okulu, Fatih Parkı ve istasyon civarına uzanan sınırlar arasında bulunuyordu.

MANİSA (İHA) -
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2004 Cuma 10:42:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?