30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Manisa tarihine yolculuk

Manisa Özel Doruk İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencileri ve sınıf öğretmenleri Manisa Müzesi, Muradiye Camii ve Sultan Camii'ni gezdiler.


Muradiye Külliyesi'nin medrese bölümünün düzenlenerek, 1937 yılından itibaren Manisa Müzesi olarak kullanılmaya başlandığını öğrenen Doruklu öğrenciler, büyük bir merakla Etnografya Müzesi'ni gezdiler.

Muradiye Camii'ni gezen öğrenciler; bu caminin 3. Murad'ın Mimar Sinan'a 1585 tarihinde yaptırdığını, Mimar Sinan'ın bu eserini hiçbir zaman göremediğini, o yıllarda doksanlı yaşlarda olan Sinan'ın yaşlılığın etkisiyle inşaatta bulunamadığını, caminin projesini hazırladığını, inşaatı ise talebelerinin yaptırdığını ve Mimar Sinan'ın Ege'deki tek camisi olduğunu öğrendiler. Sultan Camii ve Külliyesi'nin Kanuni Sultan Süleyman'ın, annesi Ayşe Hafsa Sultan adına yaptırdığını öğrenen öğrenciler, 1994 yılına kadar mesir macunun yapıldığı yeri gördüler ve bilgi aldılar.


Özel Doruk İlköğretim Okul Müdürü Vedat Talan, “Öğrencilerimizin derslerde işledikleri konuları yerinde görerek öğrenmeleri bizim için çok önemli. Öğrencilerimiz bugün hem ders konularını, hem de Manisa tarihi'nden bir kısmını görerek öğrendiler. Bu tür gezilerimize devam edeceğiz.” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 15:13:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?