4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

‘Manisa Tarzanı' anıldı

Manisa Valiliği ve Manisa Belediyesi işbirliği ile düzenlenen 4. Manisa Tarzanı Çevre Günleri etkinlikleri, Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’nin mezarı başında ve Spil’de ki kulübesinde düzenlenen törenlerle başladı.

Sabah Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’nin Çatal Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törene, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Nursel Ustamehmetoğlu, Sedat Cesurol, Erdal Nohutçu ve daire müdürleri katıldı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün törende Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’nin felsefesinin devam ettirildiğini söyledi.

Mezar başındaki törende ayrıca Ahmet Bedevi ruhuna Kuran-Kerim okutuldu. Mezarlıktaki törenin ardından Spil dağı Toptepe mevkiinde, Manisa Tarzanı’nın evinde tören yapıldı. Törende Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’nin biyografisi okundu. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuşmasında Manisa Tarzanı’nın yeşillendirme felsefesinin devam ettirildiğine dikkat çekti.

Başkan Ergün Şöyle konuştu; “Manisa’da yaşayan bizler, Manisa Tarzanı’nın mirası Spil’i korumak ve yeşilliğini devam ettirmek için uğraş veriyoruz. Bunun için yeşillendirmeyi birinci öncelik kabul ederek her yıl binlerce fidan dikmeyi hedefliyoruz. Bizim doğa felsefemizde, bir bebeğin büyümesi ne kadar önemliyse, bir fidanın toprağa tutunması da o kadar önemlidir. Çocuklarımız geleceğimizin emanetçisidir, fidanlar da insanlığın devamı için gerekli olan doğal dengenin temel taşlarındandır. Manisa Belediyesi olarak, kentin yeşillendirilmesi, mevcut doğal ortamın korunması ve gelecek neslin doğa sevgisiyle büyümesi için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Manisa Tarzanı Çevre Günleri etkinlikleriyle doğanın bizlere emanet olduğunu ve o olmadan insanlığın devam edemeyeceğini yediden yetmişe herkese anlatmaya çalışıyoruz. Bizler, Manisa Tarzanı’nın doğa bilinciyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir ağacın kıymetini anlatan vecizeleriyle yetişmiş nesiller olarak, onlara ve doğa bilinçlerine layık olmaya çalışıyoruz. Sevgili Manisalılardan da, Manisa Tarzanı’nın vasiyetinde olduğu gibi yeşile sahip çıkmalarını, kentin akciğerleri olan parkları, bahçeleri korumalarını, oraları kendi evleri gibi görüp zarar verenleri uyarmalarını istiyoruz.”

Top Tepe’deki törene MHP Manisa Milletvekilleri Erkan Akçay, Ahmet Orhan, Vali Celalettin Güvenç, Tugay Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü, İl Jandarma Komutanı Mürsel Şahin, Emniyet Müdürü Adem Aydemir ve diğer kamu müdürleri katıldı. Protokol üyeleri törenin ardından Bando eşliğinde doğa gönüllüsü vatandaşlarda onuncu yıl marşı eşliğinde Ulupark’a kadar yürüdü. Yürüyüşte vatandaşlar Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve diğer protokol üyelerine sevgi gösterilerinde bulundu. Ulupark’ta düzenlenen “Benim Parkım Stant Açılışına’ katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 18:45:57
Güncelleme :31 Mayıs 2009 Pazar 23:53:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?