5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Manisa Tarzanı mezarı başında anıldı

ÇEVRE DOSTU MANİSA TARZANI MEZARI BAŞINDA ANILDI

Manisa Belediyesi 6. Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri etkinlikleri, Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’nin mezarı başında anılması ile başladı.

Anma törenine Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Çevre ve Orman İl Müdürü Yahya Güngör, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, TEMA Vakfı Manisa Şube Başkanı Nedim Zurnacı ve çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinlikte Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp ve Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’nin mezarına karanfil koydu. Burada okunan duaların ardından program, Tarzan’ın ömrünü geçirdiği kulübenin bulunduğu Spil Dağı eteğindeki Top Kale mevkiinde devam etti.

Top Kale’deki etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Etkinliğe Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, MHP Manisa Milletvekili adayları, MHP Merkez İlçe Başkanı Tamer Akkal ve öğrenciler katıldı. Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Halk arasında Manisa Tarzanı olarak tanınan Ahmet Bedevi, Kurtuluş Savaşı’nda Manisa’da asker olarak görev yapmış, savaşta yakılan Manisa’yı tekrar yeşillendirmek için kente yerleşerek, Spil Dağı’ndaki kulübesinde yaşamaya başlamıştır. Hayatını yeşile, ağaca, doğaya adayan Ahmet Bedevi’nin ömrü boyunca tek kaygısı, yeşili korumak, Spil Dağı’nı ağaçlandırmak, kentlilere doğa sevgisini aşılamak olmuştur” dedi.

Manisa Belediyesi olarak Manisa Tarzanı’nın mirası Spil’i korumak ve yeşilliğini devam ettirmek için uğraş verdiklerini vurgulayan Başkan Ergün, "Bunun için yeşillendirmeyi birinci öncelik kabul ederek hır fırsatta fidan dikiyoruz. Yeşil kuşak projemizle halkımızı betonun soğuğundan yeşilin sıcağına kavuşturuyoruz. Gençlerimizi çevreyi korumaları için eğitici faaliyetlerde bulunuyoruz. Bu çalışmalarımız bugün olduğu gibi, bundan sonra da devam edecek” dedi.

Konuşmanın ardından Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’nin anısına 7 pare top atışı gerçekleştirildi. Daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleşti. Top Kale mevkiinden başlayan yürüyüş Ulupark’ta sona erdi. Gösteriler burada da devam etti.

ÇEVRE DOSTU MANİSA TARZANI MEZARI BAŞINDA ANILDI
ÇEVRE DOSTU MANİSA TARZANI MEZARI BAŞINDA ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2011 Salı 18:43:03
Güncelleme :1 Haziran 2011 Çarşamba 01:10:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?