7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

Manisa Tarzanı'na coşkulu anma

Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi, vefatının 41. yıldönümünde minik tarzanların sevgi gösterilerinde bulunduğu bir törenle anıldı.

Tarzan Meydanı’nda yapılan tören, Gökkuşağı Çocuk Evi öğrencileri tarafından gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Bülent Kar’ın da katıldığı törende, parkta bulunan Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi heykeline tırmanan çocuklar, sevgi gösterilerinde bulundu. Ellerinde kürek ve kovalar, üzerlerinde ise sadece siyah şortlarla minik tarzanlar haline dönen çocuklar, neşeli hareketleriyle vatandaşların da ilgisini topladı. Minik tarzanlardan birinin bir ağacın gövdesine tırmanarak tarzan gibi nağra atması ise dikkat çekti.

İlginç görüntülerin sergilendiği törende konuşan Belediye Başkanı Bülent Kar, Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’nin, doğanın ve insanlığın geleceği için teknolojik yıkıma karşı doğayı savunduğunu vurguladı. Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’nin 1899 yılında Kerkük’te doğan bir Kerkük Türk’ü olduğunu, Türk ordusu ile birlikte Manisa’nın kurtuluşunda Manisa’ya gelerek 1923 yılında yerleştiğini belirten Başkan Kar, ayrıca Ahmet Bedevi’nin hayatı boyunca Manisa’yı yeşillendirmek için uğraş verdiğini söyledi.

Belediye Başkanı Bülent Kar, 31 Mayıs 1963 yılında vefat eden Ahmet Bedevi’nin, ölümünden önce söylediği, "Ahmet Bedevi bir çıplak, garip adamdır. Ama ölünce ağaç sevgisi sembol olacak. Bu memleketin yeşilliğe, ağaca, çiçeğe ihtiyacı var. Bu sevgiyi yaşatın ne olur" sözünü anlayarak, Manisa’yı "Yeşil Manisa" yapmak için hizmet verdiklerini kaydetti. Başkan Kar, "Çocuklarımıza bırakılacak en değerli miras, temiz çevre olmalıdır. Bunun için yeşili korumak ve sahip çıkmak bizlerin görevidir" diye konuştu.

MANİSA-(İHA)
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2004 Pazartesi 15:01:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?