30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Manisa Ulu Önder Atatürk'ü andı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 70. yılında Manisa’da törenlerle anıldı.


İlk tören Cumhuriyet alanında gerçekleştirildi. Törene Vali Celalettin Güvenç, Tugay Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu, Belediye Başkanı Bülent Kar, CBÜ Rektörü Prof.Dr. Semra Öncü, Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, Emniyet Müdürü Adem Aydemir, kurum amirleri, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgüt üyeleri, askeri erkan ve öğrenciler katıldı.


Atatürk anıtı önüne çelenklerin konulmasının ardından Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’te sirenler çaldı. 2 dakika saygı duruşunda bulunuldu. Tugay Komutanlığı’nın bando takımı eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Alandaki tören bittikten sonra protokol üyeleri ve öğrenciler Kültür Sitesi’ne yürüdüler. Manisa Valiliği, Tugay Komutanlığı ve Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencilerinin ortak hazırladığı organizasyon Yüzbaşı Murat Haznedaroğlu’nun konuşmasıyla başladı. Atatürk’ün hayatında kesitler sunan Yüzbaşı Haznedaroğlu, “Atatürk hem savaş ama aynı zamanda da barış adamıydı. Ulu Önder’i her geçen gün daha çok özlüyoruz.”dedi.
Daha sonra Doç. Dr. Nurettin Gülmez bir konuşma yaptı. Gülay Işık Mustafa Kemal isimli şiiri okudu. Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğretmenleri Adnan Özdemir, Emrenör Kahraman ve İlke Karadağ öncülüğünde Yaşayan Efsane Atatürk isimli oratoryom gösterisi sunundu. 30 öğrencinin sunduğu gösteri salondakiler tarafından ayakla alkışlandı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 13:12:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?