8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Manisa Valisi'nden hastane baskını

Manisa Valisi Orhan Işın, SSK Bölge Hastanesi’ne baskın yaptı. Vali Işın’ın geleceği haberlerini hastanedeki polis telsiz anoslarından haber alan Başhekim Vekili Dr. Metin Ok ve hastane doktorları, baskın karşısında tüm hastane personelini teyakkuza geçirdi.

Yerlerin paspaslandığı sırada hastaneye giriş yapan Vali Işın’ın ilk uğrak yeri hastane mutfağı oldu. Manisa Valisi Orhan Işın, mutfağın tüm bölümlerini en ince ayrıntısına kadar denetlerken etlerin saklandığı buzdolabı raflarının paslığına, yerlere ters olarak kapaklanmış ve kızartma işleminde kullanılan kaplara çok sinirlendi. Vali Işın daha sonra Fizik Tedavi Servisi’ni denetleyerek buradaki temizlik koşullarını beğenmedi. Işın, Acil Servis’te tedavi gören hastaları da ziyaret ederek kendilerine verilen sağlık hizmetlerinden memnun olup olmadıklarını sordu. Vali Işın şunları söyledi:

"Doğrusunu söylemek gerekirse ben hastanedeki mutfağı daha hijyenik ve düzenli görmek isterdim. Fakat hiç beğenmedim. Hastaların yemeklerin pişirildiği yerler çok önemli yerlerdir. Hastane yetkilileri bunun üzerinde hassasiyetle durması gerekir. Fizik tedavi servisi de temizlik yönünde hiç hoş olmayacak görüntülerle dolu. Hastane yetkililerine bu manzaraları düzeltmeleri için bir hafta süre tanıyorum. Geldiğim de bunları görmek istemiyorum. Hastanenin yatak kapasitesi sınırlı. Acil binaya ihtiyaç olduğu biliyorum. Bu konu ile ilgili olarak Sosyal Sigortalar Tedavi Hizmetler Genel Müdürlüğü ile temasa geçeceğiz."

iha-manisa
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2004 Perşembe 12:10:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?