30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Manisa vergi rekortmenlerine plaket

Manisa'da vergi rekortmeni kişi ve kurumlara plaket ve onur belgeleri törenle verildi. Törene katılan TBMM 22. Dönam Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Türkiye'de dünyadaki global krizden Türkiye'nin çok etkilenmemesinin nedeninin istikrar olduğunu söyledi. 

Vergi Dairesi yeni binasında gerçekleştirilen törene TBMM 22. Dönem Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç'ın yanı sıra Vali Refik Arslan Öztürk, Belediye Başkanı Bülent Kar, MHP Manisa Milletvekili ve Manisa eski defterdarı Erkan Akçay, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ve iş adamları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Vergi Dairesi Başkanı Ali İhsan Tunçağıl, 5 yıldır görev yaptığı Manisa'da her yıl düzenli olarak vergi rekortmenlerine yönelik tören düzenlediklerini söyledi. Tunçağıl, “Bizler vergilerini düzenli olarak ödeyen kişilere teşekkür etmekle mükellefiz.” dedi. 

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay ise 70 milyon nüfusu olan Türkiye'de sadece 3,5 milyon kişinin mükellef olduğunu söyleyerek, "Bu sayının az olması mükellef olması gerekenlerin olmamasından değil, müteşebbislerin azlığından kaynaklanıyor. Kayıt dışı ekonomi de en önemli ikinci sorundur.” diye konuştu. 

TBMM 22. Dönem Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç, vergi rekortmenlerine şükran borçlu olduklarını söyledi. Ekonomiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Arınç, “Acabalar, çalkantılar ekonomiyi etkiliyor. Geçmişte yaşanan krizleri unutmayalım. Eskiden birisi suratını assa, birisinin sesi biraz fazla çıksa hemen borsa düşer, döviz fırlardı. Bugün ise durum farklı. Dünyadaki global krizden Türkiye az etkileniyorsa bunun nedeni istikrardır. Bu istikrarı bozacak bir şey olmamalı.” dedi.
Konuşmaların arından Manisa'da vergi rekortmeni olan ilk 20 kurum ve kişiye plaket ve onur belgeleri verildi. Bülent Arınç kurumlar vergisinde ilk iki sırayı paylaşan TKİ KUR EGE firması ile Polinas Plastik A.Ş. temsilcilerine plaket verdi. Vali Refik Arslan Öztürk ise ödedikleri vergilerle Manisa genelinde 1. ve 2. olan Turgutlulu Eyüp-Mustafa Altan kardeşlere plaketlerini takdim etti. Ayrıca Vergi Dairesi tarafından düzenlenen “Ülkemi Seviyorum Belgemi Alıyorum” kampanyasında dereceye giren 18 öğrenciye bisiklet ve bilgisayarın yanı sıra çeşitli hediyeler verildi. Törenin ardından plaket ve onur belgesi alanlar Vergi Dairesi binasının teras katında toplu fotoğraf çekildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 16:42:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?