7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

MANİSA'DA 2. KRİZ MERKEZİ AÇILDI

Arama kurtarma çalışmalarında gerekli olabilecek cihaz, araç ve gereçlerle donatılan merkezin 35 milyara mal olduğu belirtildi. Kriz merkezini hizmete açan Manisa Vali'si Orhan Işın, "Kriz merkezlerimizi her türlü aletlerle donatmaya devam ediyoruz. Bu merkezlerin donanımlı olması, olası afetlerde birçok insanın hayatta kalmasını sağlayacaktır" dedi.
Birinci kriz merkezinin kendi bünyelerinde olduğunu hatırlatan Sivil Savunma İl Müdürü Necati Akaltuğ, ikinci kriz merkezi ile ilgili teknik bilgiler verdi. Akaltuğ, her iki kriz merkezi için toplam 225 milyar lira harcandığını, oluşabilecek afet olayları karşısında il genelinde belirlenmiş birimlerin hemen göreve çağırılacağını kaydetti.
Yeni açılan kriz merkezinin sorumluluğunu üstlenen Hesna Gaye Kara ise "15 yıldır sivil savunma bünyesinde görev alıyorum. Olabilecek afetlerde insanlara yardım etmenin, onların hayatta kalmalarını sağlayabilmenin mutluluğu benim için bambaşka bir değer. Bu görevi yapmaktan büyük bir onur duyuyorum" diye konuştu.
ÖZCAN AYDIN - MANİSA (İHA)
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2004 Cumartesi 17:09:19
Güncelleme :12 Mayıs 2004 Çarşamba 12:46:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?