7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

Manisa'da 51 kişi 'buz' mağduru

Manisa'da, kar yağışı nedeniyle buzlu yollarda düşerek yaralanan bir çok vatandaş hastanelere kaldırıldı. Kırık, çıkık ve doku travması nedeniyle dünden itibaren 3 ayrı hastaneye 51 kişinin müracaat ettiği öğrenildi.
Manisa'da önceki gün etkisini göstererek gece boyunca yağan kar ve ardından buzlanma hayatı olumsuz yönde etkiledi. Özellikle ulaşımda yaşanan aksaklıklardan sonra yayalar da zor anlar yaşamaya başladı. İşine, evine ya da gezmeye giden dikkatsiz bir çok vatandaş buzlu yollarda yürürken kayarak yaralandı.
Edinilen bilgilere göre, dünden itibaren kırık, çıkık ve doku zedelenmesi yüzünden bir çok kişi hastanelik oldu. Bu tür yaralanmalardan dolayı Devlet Hastanesi'ne 25, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Hastanesi'ne 20, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ise 6 kişinin müracaat ettiği öğrenildi.
73 yaşındaki emekli öğretmen Yaşar Erdoğan da buzlu yollardan
nasibini alan talihsiz vatandaşlardan biri oldu. Bileğini kırarak Devlet
Hastanesi'ne gelen Erdoğan, bileğinin alçıya alınmasından sonra taburcu edildi.
SSK Hastanesi doktorlarından Şafak Yetişli, orta yaş üstü vatandaşların, özellikle bayanların mecbur kalmadıkça buzlar eriyinceye kadar sokağa çıkmamalarını, çıkanların ise çok dikkatli yürümeleri gerektiği konusunda uyarıda bulundu.
ÖZCAN AYDIN - MANİSA (İHA)
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2004 Cumartesi 23:12:42
Güncelleme :12 Mayıs 2004 Çarşamba 12:46:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?