30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Manisa'da adaylık tartışması

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Arif Koşar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Koşmaz’ın oda başkanlığına aday olma kararını tekrar gözden geçirmesini talep etti.

5 Ocak 2009 tarihinde yapılacak olan Manisa Ticaret Borsası Başkanlığına yeninden aday olduğunu açıklayan Başkan Arif Koşar, son bir dönem daha bu görevi yapmak istediğini söyledi.

Meclis yönetim kurulu, yönetim kurulu başkanı, meclis başkanı ve disiplin kurulu üyelerinin seçiminin yapılacağını hatırlatan Koşar, “Bu seçimlerin hem Ticaret Borsamıza hem üyelerimize ve Manisa ekonomisine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Arkadaşlarımda 4 yıl boyunca hizmet etmeye gayret gösterdik. Bu görevi 4 yıl daha yapmaya talibiz. Ekip olarak bir iki değişikliğin dışında bu görevi son kez 4 yıl daha talibiz.

Önümüzdeki dönemde 3 hedef projemiz var. Birincisi Manisa merkezde bir fen lisesi yapmaktır. Manisa Ticaret Borsası olarak Türkiye Odalar ve Birliği ile vilayetimizin de katkılarıyla fen lisesini Manisa’ya kazandırmak istiyoruz. İkinci büyük projemiz de TİGEM ile ilgilidir. Yıllar önce özelleştirilen TİGEM alanı için ciddi bir proje geliştiriyoruz. TİGEM’in olduğu yerde Araştırma Enstitüsü yapmayı planlıyoruz. Tarım ve meyvecilikte bir ihtisas istasyonu kurmak arzusundayız. Projeyi en kısa zamanda gerçekleştirmek için değerli devlet adamlarımızdan da destek taleplerimiz var. İnşallah bu konuda da başarılı olacağız.

Söz konusu alanda ayrıca Manisa tarımına yön verecek lisanslı depoculukla ilgili bir çalışmamız olacak. İnşallah önümüzdeki 4 yıla fen lisesini, lisanlı depoculuğu ve TİGEM Araştırma Enstitüsünü sığdırıp bizden sonra gelecek olan arkadaşlara bu bayrağı devredeceğiz.”dedi.

KOŞMAZ GENÇLERE BIRAKSIN

Manisa Ticaret Borsası’nın seçimlerinin yanı sıra Manisa Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin de son derece önemli olduğunu dile getiren Koşar sözlerini şöyle sürdürdü; “Yapacağım açıklamalardan kimse başka bir sonuç çıkarmasın. Ama bundan 2 yıl önce ‘ben bu görevi bırakacağım, bir daha bu göreve talip olmayacağım’ diyen Sayın Bülent Koşmaz, ‘Ben umumi ısrar üzerine tekrar bu göreve talibim.’dedi. Bu şekliyle üzüntülerimi ifade ediyorum. Çünkü kendinin özel durumundan ve işlerinin dışarıda olmasından dolayı altı ayda bir senede Manisa’ya uğrayamayan ve Borsa’yla Oda’nın, Oda’yla Esnaf Odası ve Ziraat Odası’nın yılardan beri hiçbir şekilde koordinasyonu kurulmamış bir şekliyle bu oda başkanlığını kendilerinin Manisa’ya hizmetleri var, bu konuyu da bir daha gözden geçirmesini kendisinden talep ediyorum. Biz gençlerimize güveniyorsak o zaman bu gençlere bu koltukları emanet edelim. Onlar doğru yolu bulurlar. Çünkü gençler bizden daha iyi tahsil almış, daha iyi yetişmişler.”

Türkiye’de sivil toplum örgütlerinin yetkileri ve etkilerinin sık değiştiğini ifade eden Koşar, “Biz bunlardan Manisa esnafı Manisa tüccarı olarak hiçbir şekilde yararlanamıyoruz. Muğla’nın Ticaret Odası’nın iki hafta önce bir ulusal gazetede haberi vardı. ‘Ben tüccarıma kredi verecek tüccar arıyorum. Bütün tüccarımın kredilerini halettim. Ve hiç kimsenin banklarla bir sıkıntısı kalmadı.’ diyen bir başkan. Diğer taraftan Anakara Sanayi Odası üyeleri Avrupa Birliği’nden 263 milyon Euro hibe almış. İzmir Sanayi Odası çeşitli aktiviteler yapıyor. Manisa’da ise ‘Ben gençlere güveniyorum’ diyen sevgili başkanımız. Manisa Türkiye’nin 10.büyük ili. Ama sonunda diyoruz ki ‘Biz kasaba olmaktan kurtulamadık.’ Kasabadan kurtulmamız için kanaat önderlerinin bu işe mesai ve emek vermesi lazım. Bütün Türkiye’de şimdi alış veriş günleri varken, bütün Türkiye’de ticaretin hızını artırmak için çeşitli aktiviteler yapılırken Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ne yapıyor? Şuan bu koltukları meşgul ediyorsak o zaman belli doğruları da söylemeliyiz. Ben bu vebalin altında kalamam.”diye konuştu.

KOSGEB’DEN NE KADAR FAYDALANIYORUZ?

Konuşmasında Manisa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından OSB’de kurulan Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile ilgili de açıklamalarda bulunan Koşar, şunları söyledi: “KOSGEB diye bir devlet kurumunu getirdiler. Ve bu KOSGEB’in durumunu ben size söylemek istemiyorum. Çünkü kendi kendimizin eteğini açmak gibi olur. Burada bize bizden başka dost yok diyorum. Farklı duygulardayız diyoruz. Ama bu doğruları da söylemezsek olmaz. Bu doğruları da söylemeyen bizden değildir. Manisalı hemşerilerimden özür diliyorum. Bunları bir kavga ortamına çekmek veya yeni bir gündem yaratmak için söylemiyorum. Ama bugün kriz ortamındayken, esnaf ve tüccar zor durumdayken, Sanayi ve Ticaret Bakanlığının, TOBB’un kredilerinin Halk Bankası marifetiyle verildiği bir ortamda benim Sanayi ve Ticaret Oda’m 850 YTL bir kapasite raporu üyelerden ister ise 25 milyar vereceği krediye… Ben buradan bu işten üzüntü ve icap duyarım. Manisa Ticaret Odası’nda bir insanının oy kullanabilmesi için 17 YTL para yatıracak, 20 YTL de bağış yapacak. Böyle bir demokratik ortam olmaz. 37 YTL’ye oy kullanılmaz. Üyeler gelir listeyi ücretsiz alır ve seçime girer. Ne demek efendim? Bunlar yakışıksız olan şeyler. Bu işler gönülle olur.”

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 14:45:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?