30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Manisa'da afet kapsamına alınan yerler

Sarıgöl ilçesinde 1969 yılında meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremden sonra kent merkezinde oluşan fay hattının son iki yıl içinde sürekli hareketlilik göstermesi üzerine, fay hattı güzergahında bulunan 95 ev ile 9 iş yeri afet bölgesi kapsamına alındı.

Hareketli fayın ev ve iş yerlerine verdiği yıkım zararları, yollarda neden olduğu çökmeler üzerine fay hattı güzergahında bulunan çevre sakinleri bu sorunu Sarıgöl Kaymakamlığı'na iletmişler, Kaymakam Adem Uslu'nun girişimleriyle bölgede incelemeler başlamıştı.

Manisa Bayındırlık İl Müdürlüğü ile Bayındılık ve İskan Bakanlığ'ndan gelen ekipler tarafından aylar süren 4 ayrı incelemenin ardından, çalışmaların rapor olarak sunulduğu Afet İşleri Genel Müdürlüğü ve Deprem Araştırma Dairesi, ilçenin içersinden geçen fay hattının zarar verdiği 95 konut ve 9 işyeri hakkında boşaltma kararı vererek, bölgenin afet kapsamına alındığını bildirdi.

Bakanlık tarafından da onaylanan afet bölgesi kapsamına alındığına dair yazının ellerine ulaştığını kaydeden Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "İlçemizden geçen fay hattı son iki yıldır sürekli olarak hareketlilik göstermekteydi. Yolların bozulmasına, birçok ev ve iş yerinin duvarlarının çatlamasına neden oluyordu. Gerekli yerlere müracaatların ardından incelemeler yapıldı. Sonunda fay hattının geçtiği güzergah üzerinde bulunan 95 ev ve 9 işyeri afete maruz bölge kapsamına alındı. Buradaki vatandaşlarımızın isimleri bir liste halinde elimizde mevcut. Karar, bu listede ismi olan vatandaşlara tebliğ edilecek ve belediyede bir ay süreyle askıda kalacak. İtiraz edenler olabilir, ya da ismi olamayan vatandaşlar da evlerinin afet kapsamına alınması için müracaat etmek isteyebilir. Evlerin kısa sürede boşaltılması yoluna gidilecek. Ardından toplu konut yapılması için arsaların belirlenmesi yapılacaktır." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 16:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?