7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

Manisa'da dikkatsizlik kazaya neden oldu: 8 yaralı

Edinilen bilgiye göre, kaza saat 00.00 sıralarında şehir girişinde meydana geldi. 8 yolcusu ve 4 personeliyle İzmir’den İzmit’e giden İsmail Kaymakçı idaresindeki Efe Tur’a ait 41 EF 313 plakalı yolcu otobüsü, yağış nedeniyle yolun kayganlaşması üzerine kontrolden çıktı. Otobüs yaklaşık 600 metre kaydıktan sonra kontrolü tekrar sağlayan Kaymakçı, arkadan gelen Fesih Özer idaresindeki 47 KR 476 plakalı TIR’a çarpmamak için direksiyonu kırarak yolun sağındaki Asayiş Şube Müdürlüğü’nün bahçesine girdi. Bu arada, sarsıntı nedeniyle TIR’ın demir yükü de yola saçıldı.

Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nün de bulunduğu bahçedeki ağaçlar, otobüsün sol tarafındaki camların tamamının kırılmasına neden oldu. Kazada, aralarında firma görevlilerinin de bulunduğu Nedim Kuş, Kemal Turan, Arzu Bostancı, Ayhan Cengiz, Okan Cengiz, Halil Çelik Mutlu, Zeki Bitik ve Emekli Deniz Kurmay Albayı Erdoğan Örge çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılardan 2’si Manisa Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Otobüs şoförü İsmail Kaymakçı’nın çabasını takdir eden yolcular, "Manisa’ya girdiğimizde yağış başladı. Bu sırada otobüsün kontrolden çıkarak kaydığını hissettik. Şoförümüz yaklaşık 600 metre sonra tekrar kontrolü sağladı. Bu sırada ne olduğunu anlamadan yanımızda bir TIR olduğunu fark ettik. Şoför TIR’a çarpmamak için direksiyonu çevirdi ve yoldan çıktık. Bir anda çevremizde çok sayıda polis görünce Asayiş Şube Müdürlüğü bahçesine girdiğimizi öğrendik. Hayatımızı şoföre borçluyuz. Bizi kurtarmak için elinden geleni fazlasıyla yapmaya çalıştı" dediler.

iha-manisa
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2004 Cumartesi 09:54:02
Güncelleme :16 Ekim 2004 Cumartesi 15:06:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serdar çengelcik IP: 188.41.94.xxx Tarih : 30.01.2011 01:21:09

bu otobüs kazasında bu otobüsün kaptan yardımcısı mauavini bendim bu kazada kayıtlarda benimde adım var yannız vermiş oldunuz kaza haberinde benim adım gecmemekte otobüs firması sigortamı yapmadıgı için şikayetci olucam firma yetkileri bunu kanıtlayamazsın diyolar lütfen bu habere bnim adımı soyadımıda ekleyin yada bana ulaşın 05317898683