30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Manisa'da ekmek fiyatları

Manisa merkez ve ilçelerinde gramajı en az 300'e çıkarılarak yeni fiyat belirlemesi yapılan ekmeğin, ilçelere göre değişen yeni fiyatlarda satışına başlandı.


Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Türk Gıda Kodeksi'nde ekmek ve ekmek çeşitleri tebliğinde değişiklik yapılması hakkında yayınladığı tebliğine göre, en az 300 gram ağırlıktan başlayarak 50'şer gram arttırılmak suretiyle piyasaya sunulması yönündeki karar üzerine, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) yeni uygulamayı il genelinde başlattı. Manisa merkez ve ilçelerde ekmeğin gramajı 200 gramdan en az 300'de çıkarılarak, ilçelere göre değişen yeni fiyat belirlemesi yapıldı. Buna göre, 5 Haziran gününden itibaren Manisa merkez, Alaşehir, Salihli, Turgutlu, Saruhanlı, Ahmetli, Soma ve Gölmarmara ilçelerinde 300 gram ekmek 70 YKr, Akhisar, Demirci, Selendi, Gördes, Sarıgöl, Kula ve Köprübaşı ilçelerinde 300 gram ekmek 60 YKr., Kırkağaç ilçesinde de 350 gram ekmek 70 YKr'tan satılmaya başlandı.


Yeni uygulamayla ilgili açıklama yapan MESOB Başkanı Hasan Geriter, "Ekmeğin gramajının en az 300'e çıkarılması yönünde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nin uygulama geçiş için belirlediği süre 5 Haziran 2008 tarihinde doldu. Bu tarihten itibaren ilimiz genelinde yeni uygulamaya geçildi. Ekmeğin gramajı arttığı için buna paralel satış fiyatı da günün ekonomik koşullarına göre değerlendirildi. Halkımızın sağlıklı ortamlarda üretilmiş ekmeği en uygun fiyatta satın alabilmesi için gereken hassasiyet her zaman gösteriliyor." diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 18:27:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?