8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Manisa'da fabrika yangını

Manisa'da plastik ham madde imalatının yapıldığı fabrikanın depo olarak kullandığı eski bir binada çıkan yangında, bina tamamen alevler içinde kalırken, fabrika çalışanları büyük panik yaşadı. 

Yangın, gece saat 21.30 sıralarında fark edildi. Manisa-Akhisar karayolu üzerinde eski Sümerbank Pamuklu Mensucat fabrikasının karşısında faaliyet gösteren Memik Örs'e ait plastik hammadde imalathanesine bağlı depo olarak kullanılan eski binada çıkan yangın kısa sürede binayı sardı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye yangına müdahale etmeye başladı. 

Binanın eski ve ahşap çatı olması sebebiyle alevler binayı tamamen sararken, itfaiye görevlileri her yönden alevlere müdahale ederek yangını söndürmeye çalıştı. Bu arada daha önce çır-çır fabrikası olarak kullanıldığı öğrenilen binanın içinde eskiden kalma kullanılmayan hurda makineler de alevlerden nasibini aldı. İtfaiye görevlileri bir yandan alevlere müdahale ederken, bir yandan da plastik hammaddeye dönüşecek hurda bidonları yangından uzaklaştırmaya çalışan fabrika çalışanlarına yardım etti. 

İtfaiye Müdürü Ali Gül'ün de katıldığı yangın söndürme çalışmalarında yaklaşık bir saatte yangın tamamen kontrol altına alındı. Yangının söndürülmesinin ardından çatısı tamamen yanan bina taş yığını haline döndü. Fabrika sahibi Memik Örs, yangının çıkış nedenini bilmediğini ifade ederek, "Burayı depo olarak kullanıyorduk ancak bugün içerisi boştu. Çok az miktarda mal vardı. Mal önemli değil, önemli olan cana gelmesin. Çok şükür cana gelen bir şey yok" diye konuştu. 

Yangının sigara izmaritinden çıkmış olabileceği tahmin edilirken, yangının kesin çıkış sebebinin belirlenmesi amacıyla araştırma başlatıldı.
iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2006 Cuma 01:57:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?