4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Manisa'da 'Gelibolu' gecesi

Özel Doruk Eğitim Kurumları’nın organizasyonuyla Manisa’da galası gerçekleştirilen "GELİBOLU" adlı belgesel filmi, protokol ve davetlilerden büyük ilgi gördü.

Çınar Sineması’nda düzenlenen gala gecesine, Manisa Valisi Orhan Işın, 1. Piyade Er Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Sami Demirel, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Yaşar Coşkun, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Özel Doruk Eğitim Kurumları’nın tanıtım filminin ardından, Türkiye’de büyük yankı uyandıran "GELİBOLU" belgesel filmi başladı.

Çanakkale Savaşı gerçeğini, özellikle Gelibolu yarımadasındaki eşi görülmemiş savaşın tarihi belgelerle anlatımı, davetlileri filme hayran bıraktı. Filmde, İngiliz ve müttefiklerinin daha çok ön planda tutulduğu, bu cephede savaşan bazı müttefik askerlerin mektuplara daha çok yer verilmesi bazı davetliler tarafından eleştiri konusu oldu. Türk askerlerinin kahramanlığına daha az yer verildiği ileri sürüldü.

Belgesel filmin ardından Manisa Valisi Orhan Işın ve 1. Piyade Er Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Sami Demirel, filmin Çanakkale Savaşı gerçeğini tüm ayrıntılarıyla gözler önüne serdiğini ifade ederek, filmi beğendiklerini dile getirdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2005 Cumartesi 17:13:25
Güncelleme :14 Nisan 2005 Perşembe 14:24:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?