7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

Manisa'da hem zemin kazası: 1 ölü

Edinilen bilgilere göre, İzmir yönünden gelen Basmane-Uşak seferini yapan makinist Hasan Güvenç yönetimindeki 31619 sefer sayılı yolcu treni, Manisa kent girişinde Horozköy semtinde hemzemin geçidine kontrolsüz giren Halil Pala idaresindeki 45 KZ 768 plakalı otomobile çarptı. Çarpışmanın etkisiyle sürücü Halil Pala araçtan fırlarken, otomobil ikiye bölündü. Aracın bir bölümü çarpışmanın olduğu yerde kalırken, bir bölümü de yaklaşık 150 metre trenin önünde sürüklendi. Kazada, sürücü Halil Pala (68) 112 ekiplerinin müdahelesine rağmen kurtarılamayarak olay yerinde hayatını kaybetti.

Trenin makinisti Hasan Güvenç kazayla ilgili, "Horozköy İstasyonu’na girmek üzereydik. Hızımızı da yavaşlatmıştık. Otomobil aniden kontrolsüz şekilde hemzemin geçidine girince olan oldu. Çok üzgünüm" dedi.

Bu arada, Manisa-İzmir demiryolu kaza nedeniyle yaklaşık 2 saat ulaşıma kapalı kaldı. Trende bulunan yolcular da dışarıda yolun açılmasını bekledi. Bu sırada, bazı yolcular ve görevliler hurdaya dönen otomobili raylardan kaldırarak yolun açılmasını sağladı. Daha sonra tren yoluna devam etti. Kazayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi

iha-manisa
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2004 Cumartesi 13:14:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?