30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Manisa’da her okula bir polis

Emniyet Müdürü Aydemir, “Eğitim kurumlarıyla güvenlik güçleri arasında köprü görevi üstlenecekler. İsimlerini mektupla okul yönetimlerine bildirdik” dedi

Manisa Emniyet Müdürlüğü, 8 Eylül’de başlayacak eğitim-öğretim dönemi öncesi, asayiş olaylarının önüne geçmek amacıyla her okula bir rütbeli polis görevlendirdi. Eğitim kurumlarıyla güvenlik güçleri arasında köprü görevi üstlenecek polislerin isimleri, mektupla okul yönetimlerine bildirildi.


Emniyet Müdürü Adem Aydemir, amaçlarının, geleceğin teminatı çocukları, okul ve çevrelerindeki muhtemel şiddet olaylarından korunmak, suça karışmalarını önlemek, suç işlenmesine zemin hazırlayabilecek durumları ortadan kaldırmak ya da en aza indirmek olduğunu söyledi. Aydemir, her okulun yapısına göre görevlendirilen komiser yardımcısından emniyet müdür yardımcısına tüm irtibat görevlilerinin isimlerini mektupla okullara bildirdiklerini de belirtti.

Öğretmenlere saygı
Adem Aydemir, şöyle dedi: “Bizler, hayatımızdaki bazı insanları asla unutmayız. Bunlardan birincisi anne-babamız, ikincisi ise öğretmenlerimizdir. Sizlerin olduğu her yerde suçun en aza ineceği ve polise daha az görev düşeceği muhakkaktır. Bu vesileyle, bizleri topluma yararlı birer insan olarak yetiştirdiğiniz için teşekkür eder, yeni eğitim-öğretim yılının başarı ve güven içinde geçmesini dilerim.”
İrtibat polisleri, bulundukları okulda, gerektiğinde öğrenci, veli ve yöneticilerle görüşüp, uyarılarda bulunarak, suç işlenmesinin önüne geçilmesini sağlayacak.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 10:40:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?