6
Mayıs
2024
Pazertesi
MANİSA

Manisa'da ilk milli maç

Manisa'nın ilk kez bir milli maça ev sahipliği yaptığı Türkiye-Çek Cumhuriyeti karşılaşmasını Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da takip etti.

Manisa 19 Mayıs Stadı'nın ilk milli maç heyecanı yaşadığı müsabakaya Egeliler yoğun ilgi gösterirken, karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile yan yana izledi.

Abdullah Avcı'nın tercihleri
Teknik direktör Abdullah Avcı, en son Danimarka ile oynanan özel maçın ilk 11'inde 3 değişiklik yaparken, o müsabakada ilk 11'de yer alan Semih Kaya, Caner Erkin ve Burak Yılmaz'ın yerine Ömer Toprak, Selçuk İnan ile Sercan Sararer sahada yer aldı.

Necip Uysal'ın sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldığı (A) Milli Takım'da ilk kez kadroya davet edilen Ahmet İlhan Özek, yedek kulübesindeki 11 isimden biri oldu.

Sivok ilk 11'de
Beşiktaş'ın tecrübeli savunma oyuncusu Çek oyuncu Sivok, Türkiye karşısında takımında ilk 11'de yer aldı.

Çek Cumhuriyeti'nde sakatlığı nedeniyle daha önce aday kadrodan çıkartılan kaleci Petr Cech'in yerine Lastuvka forma giydi.

Müsabakadan önce mehteran takımının bir gösteri sunduğu karşılaşmada tüm tribünler doldu. 

Manisa'daki özel maçta milliler yenildi

Futbolda, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde, mart ayında yapacağı müsabakalar öncesinde Çek Cumhuriyeti ile özel maçta karşılaşan (A) Milli Takım rakibine 2-0 mağlup oldu.

Çek Cumhuriyeti karşılaşmaya golle başladı. 3. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Darida'nın pasında ceza alanı içinde topla buluşan Krejci düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.

28. dakikada Çek Cumhuriyeti farkı 2'ye çıkardı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda savunma oyuncularının ceza alanı dışına çıkardığı topla buluşan Darida'nın attığı sert şutta ceza alanı içinde Lafata'nın vuruşuyla meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-0.

Karşılaşmayı Çek Cumhuriyeti 2-0 önde tamamladı.

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ne iyi bir başlangıç yapamayan ve oynadığı 4 maçta 1 galibiyet ve 3 yenilgi alan Milliler, (D) Grubu'nda 22 Mart'ta deplasmanda Andorra ve 26 Mart'ta Türkiye'de oynayacağı Macaristan maçı öncesinde Çek Cumhuriyeti karşısında istediği sonucu alamadı.


 

 

AA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2013 Çarşamba 22:18:22
Güncelleme :13 Şubat 2013 Çarşamba 18:18:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?