30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Manisa'da ittifak sinyali

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan'ı ziyaret eden Demokratik Sol Parti (DSP) İl Başkanı Hüseyin Safa Dağlı, yerel seçimlerde genel merkezler de uygun görürse ittifak yapabileceklerini söyledi.


DSP Manisa İl Örgütü üyeleri, bugün CHP merkezine ziyarette bulundu. CHP İl Başkanı Cahit Kaplan ve yöneticiler tarafından ağırlanan partililer, bir süre önce konvoy kazasında hayatını kaybeden CHP Gençlik Kolları Genel Sekreteri Ersin Çıldır için başsağlığı dileğinde bulundu. Yerel seçimler öncesinde ittifak yapılacağı yönündeki söylentilerle ilgili soruları yanıtlayan CHP İl Başkanı Cahit Kaplan şunları söyledi:
"Bugün siyasi akrabalarımızı misafir etmekten büyük onur duyduk. Yerel seçimlerde Manisa Belediyesi'ni kazanacağımıza inanıyorum. Eğer bunu yaparken bir ittifak gerekirse o da sol partilerle olur. Bunlar dilek ve temenni noktasındadır. Bunlara karar verecek olan merkezi yönetimlerdir."


DSP'nin solda her zaman iş birliğini savunduğunu hatırlatan DSP İl Başkanı Hüseyin Safa Dağlı ise, "Biz geçmişte de bunun örneklerini verdik. Son genel seçime de CHP ile ittifak yapmıştık. Şartlar doğarsa biz yine işbirliği yaparız. Çünkü 40 yıldır Manisa'da sağ partiler iktidarda ve Manisa bu yüzden gelişememiştir. Biz buna son vermek istiyoruz" dedi. Her iki başkan ziyaretten sonra el sıkıştılar.

..
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 23:37:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?