7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

Manisa'da 'Kentkart' uygulaması başladı

Şehiriçi toplu taşımacılıkta sürücüler ve yolcular için kolaylık sağlayan Kentkart uygulaması, Manisa’da düzenlenen törenle başladı.

Mustafa Kemal Paşa Caddesi üzerindeki otobüs durağında gerçekleştirilen törene, Belediye Başkanı Bülent Kar, KENTKART Ltd. Şirketi Genel Müdürü Ercan Ünal ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Bülent Kar, Manisalıların, belediye otobüslerinde şehiriçi yolculuklarında kullanacakları Kentkart sistemi sayesinde, hem ucuz hem de kolay hizmet alacaklarını belirterek, hayırlı olmasını diledi.

Başkan Kar, normal taşıma ücretinin 1 milyon 900 bin lira olduğunu, Kentkart sisteminde ise tam biletin 600 bin, öğrencinin 450 bin lira olduğunu açıkladı. Kar ayrıca, kentte kurulan 15 merkezden, vatandaşların Kentkarta sahip olabileceğini ve buralardan kontör yükletebileceğini söyledi.

2000 yılında Fransa’nın başkenti Paris’te ’Taşımacılıkta Akıllı Kartlarla Ücret Toplama’ konusunda dünya birinciliği ödülüne layık görülen Kentkart sisteminin, İzmir’den sonra Manisa’da da faaliyette olduğunu belirten KENTKART Ltd. Şirketi Genel Müdürü Ercan Ünal, sistemin kullanımının son derece kolay olduğunu, Manisa’dan sonra ilçeleri olan Akhisar, Turgutlu, Salihli ve Muradiye Beldesi’nde de aynı uygulamayı başlatacaklarını, ayrıca Manisa-İzmir seferi yapan Manisa seyahat firmasıyla bu konuda görüşeceklerini belirtti. Ünal ayrıca, Manisa’da 2004 yılı sonuna kadar 100 bin kişiyi Kentkart kullanıcısı yapmayı hedeflediklerini açıkladı.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Bülent Kar ile KENTKART Ltd. Şirketi Genel Müdürü Ercan Ünal bir yolcu otobüsü kapısına bağlanan kurdelayı keserek, uygulamayı başlattı.

MANİSA-(İHA)
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2004 Cuma 17:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?