30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Manisa'da mesir heyecanı

468. Geleneksel Mesir Şenlikleri'ne hazırlanılan Manisa'da Sultan Camisi kubbe ve şerefelerinden vatandaşlara saçılacak 3,5 ton mesir macununun karılmasına başlandı.

Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Tanık, "2008 yılı mesir için milat olacak. Köklü değişiklikler yapılacak" dedi. Şenlik programı ve bütçesini Manisa İl Özel İdaresi, Manisa Belediyesi ile ortaklaşa oluşturduklarını beliren Tanık, bu yılki şenliğin bütçesinin 600 bin YTL olduğunu söyledi.

Mesir macunun artık şenliklerle sınırlı olmadığını belirten Tanık, “Derneğimiz ilk zamanlar sadece Mesir Festivali zamanlarında saçım yapılmak üzere mesir macunu üretiyordu, ancak geçen zaman içerisinde mesir macununa gelen talepler doğrultusunda saçım töreni dışında da imal edilmesine başlandı” dedi.
İHRAÇ EDİLECEK

Geçen yıl törende 3,5 ton mesiri 45 dakikada halka saçtıklarını hatırlatan Tanık "Mesir macununun üretimi artırarak, yurt dışına da ihraç edilmesi ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. 2008 yılı bu sebepten dolayı mesir için milat olacak diyebiliriz" diye konuştu.

aa
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 05:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?