3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Manisa'da Polis Günü

Türk Polis Teşkilatı’nın 164. kuruluş yıldönümü nedeniyle Manisa’da düzenlenen kutlama töreni renkli görüntülere sahne oldu.


Cumhuriyet meydanında Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan kutlamalara Manisa Vali Yardımcısı Salih Gürcan başta olmak üzere Kamu temsilcileri ile Manisalı oda ve dernekler katıldı.
Manisa İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir Manisa asayişinin son iki yılını değerlendirdi. Aydemir, “Dünya tarihindeki yerimiz ve jeopolitik konumumuz nedeniyle Emniyet Teşkilatımız, ülkemize yönelik iç ve dış tehditlere, yıkıcı ve bölücü faaliyetlere karşı etkin mücadele etmektedir. Siyasi, sosyal, ekonomik, kültürel ve teknolojik gelişmeler, hızlı nüfus artışı ve çarpık kentleşme; yeni suç ve suç unsurlarının ortaya çıkmasına, suçların giderek artmasına, hatta uluslararası ve daha organize hale gelmesine neden olmuştur” dedi.


Çağdaş polisliğin yapılan operasyon ve suç oranlarının düşmesi ile değil, polisin halk ile olan iletişimi sayesinde olduğunu vurgulayan Aydemir şöyle devam etti; “İlimiz geneli Polis sorumluluk bölgemizde, yaklaşık 842.000 nüfusa sahip Manisa’mızda, her 323 kişiye bir Polis düşmektedir. Elbette Polisin her zaman ve her yerde bulunması da mümkün değildir. Bu nedenle Manisalılardan 155 polis imdat telefonu çalıştırmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızın 2007 yılında 155 Polis İmdat telefonuna yaptıkları 16 bin ihbar, 2008 yılında %111 artışla 33 bin 800 olarak gerçekleşmiştir. Bu Manisalıların olaylar karşısında daha duyarlı olduklarını gösterir.”dedi.


HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR
Manisa’da polisin daha güçlü olması adına hayırseverler tarafından emniyete 54 araç takviyesinin yapıldığını ifade eden Aydemir, “Ayrıca teşkilat olarak GPS ve GPRS sistemi kullanıyoruz. 121 aracımız bu sisteme dahil edildi. Sayan bakanımızda Mayıs ayının ilk haftası içinde Manisa’ya gelerek MOBESA sisteminin start düğmesine basacak. Organize suç şebekeleri ile ilgili uzun süren, meşakkatli ve planlı çalışmalarımız sonucu; 2008 yılında yapılan 20 planlı operasyonda 209 örgüt mensubu yakalandı. Yakalanan 209 örgüt mensubundan 169’u tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2009 yılı ilk üç aylık dönemde de organize suç örgütlerine karşı mücadelemizde, 7 adet planlı operasyonda, 133 örgüt üyesi yakalanarak haklarında gerekli adli işlemler yapıldı.”dedi.


Törende anne ve babaları gibi polis üniformaları ile törene gelen minikler kutlamalara heyecan kattı. Lojistik Şube’de görev yapan 4. sınıf Emniyet Müdürü Murat Aydın’ın 4,5 yaşındaki oğlu Emre Aydın tören sonunda Yunus olmaya özenince motordan motora atladı. Törende ayrıca ikiz kardeş olan ve aynı şubede görev yapan 12 yıllık polis memurları Emin ve Yusuf Kopurlu (33) çocukların büyük ilgisi ile karşılaştı. İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir İç İşleri Bakanı Beşir Atalay’ın Mayıs ayının ilk haftasında Manisa’ya gelerek MOBESE sisteminin açılışına katılacağını kaydetti.
 

İha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 16:30:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?