30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Manisa'da terör operasyonu

İstanbul, İzmir ve Manisa'da eş zamanlı düzenlenen operasyonun Manisa ayağında, İslami Cemaatler Cemiyetler Birliği (ICCB)-Anadolu Federe İslam Devleti (AFID) terör örgütü adına faaliyet yürüten ve El kaide terör örgütüyle bağlantılı gruplar ile irtibatı olan şüpheli 4 kişi yakalandı.

Almanya oluşumlu ICCB-AFID terör örgütüne yönelik İstanbul, İzmir ve Manisa'da operasyon düzenlendi. 16 Aralık günü yapılan operasyonun Manisa ayağında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ü.G. (32), M.U. (55), M.T. (31) ve G.Ş. (28) isimli şüphelileri yakaladı. Operasyonda bol miktarda dini içerikli CD ve döküman, M.T. ile birlikte pompalı tüfek ele geçirildi.

ICCB-AFID terör örgütü adına faaliyet yürüten ve El kaide terör örgütüyle bağlantılı gruplar ile irtibatı olduğu iddia edilen şüpheliler, Manisa Devlet Hastanesi'nde alınan sağlık raporunun ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Şüphelilerden bazıları görüntü almaya çalışan gazetecilere tepki gösterdi.

Şüphelilerden Ü.G., terörist veya vatan haini olmadıklarını ifade ederek, "Biz müslümanız. Bu medya da insanlara doğru dürüst bilgi versin. Bizi insanlara terörist göstermesinler. Biz herhangi bir can yakıcı birşey yapmadık, hiçbir zaman da yapmayı düşünmedik. Herhangi bir yerle de bağlantımız falan yok" dedi.

Şüpheliler daha sonra mahkemeye sevk edilmek üzere İzmir'e götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 11:24:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?