5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Manisa'da virüs tedirginliği!

MANİSA'DA BATI NİL ATEŞİ HASTALIĞI TEDİRGİNLİĞİ

Sağlık Bakanlığı'nın, Batı Nil Ateşi hastalığından ölen 3 kişiden birinin Manisalı olduğunu açıklaması kentte paniğe yol açarken, sivrisinek ilaçlarının satışlarında artış olduğu öğrenildi.

Yunanistan'ın kuzeyinde ortaya çıkan ve sivrisineklerden bulaştığı bilinen Batı Nil Ateşi'nin Türkiye'ye sıçradığı resmi olarak açıklandı. Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda yaptığı basın toplantısının ardından Manisa İl Sağlık Müdürlüğü de yazılı bir açıklamada bulunmuş, 12 Ağustos gününden bu güne kadar Batı Nil Ateşi şüphesiyle takip edilmekte olan 16 hastadan 13 tanesinin Batı Nil Ateşi hastası olmadığını, 3 tanesinin Batı Nil Ateşi hastası olduğunu belirtmiş ve Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi

Başkanlığı'nda yapılan tetkikler sonucunda bunun tespit edildiğini eklemişti. Manisa Devlet Hastanesi'nde ortaya çıkan vakalardan 47 yaşındaki bir bayanın hayatını kaybettiği, 48 yaşında erkek bir hastanın tedavi sonrası taburcu edildiği, 86 yaşında bir bayanın ise halen yoğun bakımda tedavi gördüğü bildirilmişti.

Manisa'da görülen vakaların Batı Nil Ataşi'nden kaynaklandığı haberi kentte paniğe yol açtı. Manisa Belediyesine bağlı ilaçlama ekipleri, rutin ilaçlama çalışmalarını sıklaştırdı. Konuyu televizyon haberlerinden ve internetten öğrendiklerini belirten vatandaşlar, tedbir olarak ilaçlama yaptıklarını ve hijyene daha fazla dikkat ettiklerini söyledi.

Zirai ilaç bayii İsmail Kiraz, söz konusu tedirginliği en çok hissedenlerden biri olduğunu ifade ederek, "Batı Nil Ateşi denen hastalık ve sivrisineklerden bulaştığı haberleri Manisa'da duyulduktan sonra sivrisinek ilacı satışlarımız arttı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2010 Çarşamba 16:45:04
Güncelleme :8 Eylül 2010 Çarşamba 16:59:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?