7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

Manisa'da yanlış ihbar sonuçsuz çıktı

Edinilen bilgilere göre, Sakine Özyolcu adında bir bayanın, dün akşam saatlerinde evine döndüğü sırada Akpınar Mahallesi’nden geçen DSİ kanalında bir çocuğun boğulmak üzere olduğunu polise ihbar etmesi üzerine; polis, itfaiye ve 112 ekipleri harekete geçti. İhbarın yapıldığı kanal bölgesine ulaşan ekipler Özyolcu’nun gösterdiği bölgede arama çalışmalarını başlattı. Polis ise, çevre evlerde oturan ailelerin kapılarını tek tek çalarak çocuklarının eksik olup olmadığını araştırırken, öte yanda da Manisa İtfaiye Çavuşu Yaşar Doğru ve itfaiye eri Zeki Denizmen ise bellerine bağladıkları iplerle DSİ kanalının içerisine girdiler. Yaklaşık bir kilometre uzunluğundaki kanal bölgesinde iki saat süren arama çalışmasında çocuk cesedine rastlayamayan itfaiye ekipleri, kanal içerisinde bulunan yosunları temizlediler. Zaman zaman plastik sandalye hurdalarına da rastlayan itfaiye, 2 saatlik aramadan sonra çalışmalara son verdi.


İhbarı yapan 3 çocuk annesi Sakine Özyolcu, "Bir çocuğun kafasının su yüzeyinde batıp çıktığını, elleri ile yüzmeye çalıştığını gözlerimle gördüm. Ben yüzme bilmiş olsaydım atlar onu kurtarırdım. Biraz ileride yürümekte olan bir kişiden yardım istedim. O atlayıp aradı fakat bulamadı. Çareyi polise bildirmekte buldum. Kimin çocuğudur bilmiyorum" dedi.
Manisa İtfaiye Müdürü Ali Gül ise, "Olayla ilgili olarak DSİ yetkilileri ile acilen temasa geçip kanalın dağılım kapaklarında aramalarda bulunmalarını istedik. Biz üzerimize düşen görevi yaptık. Temennim ihbarı yapanın yanılmış olması. İnşallah bir yavrumuz veya bir insanımız ölmemiştir" diye konuştu.

iha-manisa
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2004 Cuma 12:24:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?