4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Manisagaz'a 6 bin yeni abone

MANİSA'DA, DOĞALGAZA YENİ 6 BİN ABONE

Manisa'da doğalgaz kullanımının aboneye ve çevreye verdiği faydaları anlatmak amacıyla kapı kapı ziyaretler yaparak bilgilendirme çalışmaları yürüten Manisagaz, yeni 6 bin abone kaydı gerçekleştirdi.

Manisalıların yaklaşık 3 yıl önce tanıştığı doğalgazın kullanımı giderek yaygınlaşmaya devam ediyor. Kentin büyük bölümüne doğalgaz hizmeti veren, bir yandan talep edilen bölgelerde de alt yapı çalışmalarını sürdüren Manisagaz, aynı zamanda vatandaşlara yönelik bilgilendirme çalışmaları yürütüyor.

Manisayı, Manisalıyı doğal gazla buluşturmak için kurulduğu günden itibaren devam eden tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarına bir yenisini ekleyen Manisagaz, özel oluşturduğu ekiplerle kapı kapı ziyaretler yaparak Manisalıyı doğalgaz ile ilgili bilgilendirip ilk ağızdan merak ettiklerini cevaplıyor. Yaklaşık 3 aydır devam eden bu çalışma ile birlikte 14 bin 000 daire ile görüşme yaparak hem doğal gaz anlatıldı hem de kulaktan duyma bazı yanlış bilgilerin önüne geçilerek doğru bilgilendirme yapıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Manisagaz Bölge Müdürü Bekir Selçuk, bilgilendirme çalışmaları ile birlikte Manisalının doğal gaz kullanımı yönünde teveccühü artarak henüz sezona girmeden bile bu yıl içerisinde 6 bin abone kaydı gerçekleştirdiklerini kaydetti. Selçuk, "Görüleceği üzere yapılan çalışmalar ve doğru bilgilerle, görüşme yapılanların yüzde 43'ü doğalgaz kullanma kararı almışlardır. Yapılan görüşmelerde Manisalının doğal gaza geçmek istediği ancak tesisat maliyetleri ile ilgili tereddütleri oldukları görülmüştür. Ancak sektörün gelişmesi ile birlikte her ihtiyaca uygun, geniş fiyat aralıklarında ürünler bulunmakta ayrıca yetkili iç tesisat firmaları da vade farkı almaksızın uzun vadelerle tesisatlar yapmaktadır. Ve bu tedirginlik sonucu oluşan sorun düşüncesi de doğal olarak ortadan kalkmaktadır." dedi. Doğalgaza geçmek isteyen vatandaşların sektörel düşük faizli banka kredileri kullanabileceğini de ifad eden Selçuk, "Halihazırda bu çözüm yolunu kullanarak doğalgaz dönüşümü yaptıran memnun kullanıcı sayısı da azımsanmayacak bir sayıdır. Manisagaz ise abonelik bedeline 10 taksit, güvence bedeline 3 taksit uygulaması ile büyük bir kolaylık daha sağlamıştır." diye konuştu.

MANİSA'DA, DOĞALGAZA YENİ 6 BİN ABONE
MANİSA'DA, DOĞALGAZA YENİ 6 BİN ABONE
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 12:56:01
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 13:15:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?