4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Manisalı mucit, hükümetin stresini alacak

Manisa’da yaptığı ilginç buluşlarla tanınan ilkokul mezunu Ferdi Alptekin, titreşim düzeneği kurarak stres alıcı özellik kazandırdığı yılan derisi iki çift ayakkabıyı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edeceğini belirtti.

Daha önce bel ağrılarına iyi gelen kemer, yaz aylarında ayakları sıcaktan koruyan ve rahatlık veren klimalı ayakkabı, kış mevsimi için buzda kaymayan zımparalı kar ayakkabısı, pille çalışan çakmak icat eden genç mucit Ferdi Alptekin, bu kez de TBMM Başkanı Bülent Arınç ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a özel stres alıcı ayakkabı icat etti.

İş ortağı Ziya Yaman ile birlikte ayakkabıları tanıtan Ferdi Alptekin, "Yılan derisinden yapılan ayakkabılara titreşim düzeneği ve çeşitli özellikler kurarak stres alıcı hale getirdim. Sayın hemşehrimiz TBMM Başkanı Bülent Arınç ile Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da çok yoğun çalışan devlet büyüklerimiz. Onları bu çalışma stresinden biraz olsun kurtarmak amacıyla yaptığım ayakkabıları kendilerine ilk fırsatta hediye edeceğim. İnanıyorum ki, çok büyük faydalarını görecekler" dedi.

İcat ettiği stres ayakkabılarının piyasada benzerinin bulunmadığını belirten Alptekin, tek tuşla çalışan ve 2 yıl garanti verdiği ayakkabıların seri üretimle piyasaya sürüldüğünde büyük talep patlaması yaşanacağını ileri sürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 15:25:15
Güncelleme :7 Mayıs 2005 Cumartesi 17:17:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
TAYFUN OZMURAT IP: 78.179.108.xxx Tarih : 2.05.2008 17:37:48

bu genç şimdi işsiz ve aç ben tayfun özmurat bırlıkte bı ayakkabı projemız olmustu ferdıyle haber ekspreste okuyun ben 4 yıldır calıstıgım yere ferdıyıde aldırdım o daha bır bucuk aylıkken işten çıkarıldı bende 4 yıldır calısıyodum bende çıkarıldım