3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Manisalı sandık başında

Manisa’da sabah erken saatlerde sandık başına giden Manisalılar, belediye başkanı, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve mahalle muhtarını belirlemek amacıyla oy kullandı.

29 Mart Yerel Seçimleri nedeniyle Manisa’da oy kullanma işlemi sabah erken saatlerde başladı. Seçim Kurulu’nun tespitine göre merkezde 194 bin 422, il genelinde ise 948 bin 498 seçmen bulunuyor. Manisalılar il genelinde 3 bin 466, merkezde ise 632 sandıkta oy kullandı. Seçim merkezlerine akın eden vatandaşlar bazı noktalarda uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı vatandaşlar ise hangi sandıkta oy kullanacaklarını aslına listelere bakarak öğrenmeye çalıştı.

Polisin de yoğun güvenlik önlemi aldığı okullarda özelikle partililer ve muhtar adayları yoğun bir şekilde daha fazla oy alabilmek için seçmenlerin çevresini sardılar. Seçimler renkli görüntülere de sahne oldu. Ailece oy kullanmaya gelen vatandaşlar sandık başında demokratik haklarını kullandılar. Bazı yaşlı vatandaşlar da ellerinde baston ve yakınlarının yardımıyla oylarını kullandılar.

POLİS ARANANLARI SANDIK BAŞINDA YAKALADI
Öte yandan sandık başında bulunan emniyet ekipleri de daha önceden çeşitli suçlardan aranan kişileri oy kullanma işlemi esnasında gözaltına aldı. Gün boyunca polisin çok sayıda aranan kişiyi yakaladığı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Mart 2009 Pazar 16:19:52
Güncelleme :29 Mart 2009 Pazar 16:32:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?