4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Manisalı süt üreticileri de oradaydı

Antalya’da düşen süt fiyatlarına ve sektördeki sorunlara dikkat çekmek amacıyla yürüyen binlerce süt üreticisine Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne üye üreticiler de destek verdi.

Antalya'da, süt üreticileri, "Alakız sütünü helal etmiyor" sloganları attı.
Manisa, Burdur, Konya, Manisa, Afyonkarahisar, Denizli, Karaman, Bursa, Muğla, Ankara ve Tire'den Antalya'ya gelen binlerce süt üreticisi, süt fiyatlarını protesto etti. Binlerce kişi, 40 kuruşa kadar düşen süt fiyatlarını yürüyüş ve mitingle protesto etti.

"Alakız sütünü helal etmiyor" sloganıyla meydana inen süt üreticileri, fiyatların düşmesine neden olduğunu iddia ettikleri süt tozu ithalatının durdurulmasını istedi. Süt üreticileri, tepki mitinglerinin aksine ürünlerini yere dökmediler. Süt üreticileri bıçağın kemiğe dayandığını ifade etti. Para kazanamadıkları için ineklerini kasaba sattıklarını ve üretimden vazgeçtiklerini ifade eden üreticiler, devletin kendilerini desteklemesini istedi.

Süt üreticileri mitingde ‘İneklerimizi kestirip ekmeğimizi elimizden almayın', 'Köylünün alın teri acıdır', 'Süt veren inek kesilir mi', 'Gemisi olana mazot ucuz, ineği olana pahalı', 'Sütümüz sudan ucuz' dövizleri açıldı. Miting konuşmalarında yem ve mazot fiyatlarına karşı süt fiyatlarının değer kazanmasına değinildi. Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği de yürüyüşte yer alarak, destek verdi. Açtıkları döviz ve pankartlarla tepkilerini dile getiren süt üreticileri, daha sonra olaysız dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 23:15:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?