30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Manisalıların Melahat annesi vefat etti

Türkiye'nin ve Manisa'nın ilk bayan doktorlarından olan Çocuk ve Doğum Uzmanı Melahat Uslu, 90 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Cumhuriyetin önde gelen kadınlarından biri olan ve Manisa'da aralıksız 30 yıl çocuk ve doğum uzmanı olarak görev yapması nedeniyle Manisalıların manevi annesi olarak tanınan Melahat Uslu, bir ay önce evinde düşerek kalçasında kırık meydana gelmiş ve Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Önceki gün fenalaşan 90 yaşındaki Uslu hayatını kaybetti.

Melahat Uslu, Manisa Hatuniye Camii'nde bugün öğle namazına mütekip kılınan cenaze namazının ardından, yakınları ve sevenleri tarafından Çatal Mezarlığın'daki aile kabristanında toprağa verildi. Yeğenleri Prof. Dr. Selçuk Uslu, Nejat Faruk, ve Hayriye Akdemir ile eniştesi Naci Akdemir de Ankara'dan cenazesine katılarak son görevlerini yerine getirdiler.

1918 yılında Manisa'da doğan Melaah Uslu, ilk ve orta okulu Manisa'da, liseyi İzmir Kız Lisesi'nde bitirdi. İstanbul Tıp Fakültesi mezunu olan Uslu, 1942 yılında Ankara Sami Uslu Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde göreve başladı. 1951 yılında Manisa Doğumevi'ne atanan Uslu, 1979 yılında emekliye ayrılarak kendini dernek ve vakıf işlerine adadı. Hiç evlenmeyen Dr. Melahat Uslu Manisa'da bir çok kişinin doğumunda bulunması nedeniyle Manisalıların manevi annesi olarak tanınıyordu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 18:17:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?