7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

Manisa'nın gözbebeği Körfez İlkğretim Okulu

Manisa’daki ilköğretim okulları, Liselere Giriş Sınavı’nda (LGS) yüzde 50’nin altında başarı gösterirken, sadece Körfez İlköğretim Okulu yüzde 73 başarı elde ederek açık ara farkla birinci oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen, okulların LGS başarısını gösteren istatistiki raporun iç açıcı olmadığı ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, Manisa’da Körfez İlköğretim Okulu’nun dışındaki okullar yüzde 50 başarıyı bile yakalayamadı. Körfez İlköğretim Okulu’nun yüzde 73 başarı ile birinci olduğu sınavlarda, Şehitler İlköğretim Okulu yüzde 48 ile ikinci ve Halil Yurtseven İlköğretim Okulu da yüzde 45 ile üçüncü sırada yer aldı.

Okulun başarısını, kaç öğrencinin sınava katıldığı ve kaçının başarılı olduğunu gösteren istatistiklerde, yüzde 73 başarı oranı ile Manisa’nın yüzünü güldüren Körfez İlköğretim Okulu’ndan söz konusu sınava 55 öğrencinin girdiği, bunun 40’ının başarı gösterdiği, Şehitler İlköğretim Okulu’ndan ise 191 öğrencinin sınava katıldığı ve 91’inin kazanarak yüzde 48 başarı gösterdiği, 38 öğrencinin sınava katıldığı Halil Yurtseven İlköğretim Okulu’ndan ise 17 öğrencinin sınavı kazanarak yüzde 45 başarı elde edebildiği belirtildi.

Geriye kalan 53 okulun LGS’de başarı oranı 43 ve altında olurken, bunların içinden Hamzabeyli, Karaoğlanlı, Sancaklı İğdecik, Muradiye Cumhuriyet, Yağcılar, Yeşilköy Şehit Gürkan Gökçek ve Hacıhaliller Şehit Hikmet Onan ilköğretim okullarının başarı oranları ise sıfır oldu.

Manisa-iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2004 Perşembe 16:46:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?