8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Manisa'nın gururu oldu...

Okulunda, okul müdürü Sabahattin Kasap, sınıf öğretmeni Muammer Akıllı, çalışmasına yardımcı olan öğretmenlerinden İlker Kaplan, Bülent Çetinkaya, Ömer Özgür Tüfekçi, babası İsmail ve annesi Nezihat Ölmez ile biraraya gelen Fatih Ölmez, başarısının sevincini paylaştı. Duygularını dile getiren Ölmez, "Bu ikinci uluslararası tecrübem oldu. Geçmiş yıllarda Japonya'nın Tokyo şehrinde yapılan Uluslararası Matematik Olimpiyatı'nda mansiyon ödülü almıştım. Yine Bulgaristan'da yapılan 21. Balkan Matematik Olimpiyatları'nda 2. olmuştum. Atina'da aldığım başarı benim için sürpriz olmadı. Bu başarıyı ülkeme, şehrime ve okuluma kazandırdığım için çok mutluyum" dedi.
Fatih Ölmez'i olimpiyatlara hazırlayan matematik öğretmeni İlker Kaplan, "Bu güne kadar yapılan dünya bilim olimpiyatlarında 3 büyük ilimizin okulları çeşitli madalyalar kazanırken ilk defa 3 büyük ilin dışındaki Manisa'da okulumuz dünya 2.'liğini kazandı" diye konuştu.
Baba İsmail Ölmez ise, "Oğlumun elde ettiği başarılardan dolayı çok mutluyum. İnşallah iyi bir bilim adamı olur ve ülkesine faydalı oldu. Oğluma maddi ve manevi destek olan başta öğretmenleri ve arkadaşları olmak üzere herkese çok teşekkür ediyor, oğlumla gurur duyuyorum" dedi.
iha-manisa
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2004 Salı 11:31:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?