30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Manisa'nın prestij yolu

İzmir-İstanbul karayolu olarak da bilinen Manisa Mimar Sinan Bulvarı’nda son 5 yılda iki köprülü kavşak, 4 üst geçit yapıldı, güzergah boyunca uzanan bina cephelerinin de tek renge boyanması için çalışmalara başlandı.


Belediye Başkanı Bülent Kar, Manisa’nın bir kasaba değil, modern ve güzel bir şehir olduğu imajını gelen geçen herkese göstermek istediklerini söyledi. Mimar Sinan Bulvarından günde yaklaşık 25 bin araç geçtiğine dikkat çeken Başkan Kar, “Mimar Sinan Bulvarı Manisa’nın prestij yolu. Biz burada yol ve kaldırım düzenlemelerini yapıyoruz. Bina cephelerini düzenliyoruz. Bir boya bir firmasıyla görüşerek yapıyoruz. Pastel renklerlerle bina cephelerini düzenleyeceğiz. Yeni yapılan binalar da bizi de izin alarak boyalarını yapıyor. İstiyoruz ki Mimar Sinan Bulvarı’ndan geçen vatandaşlar Manisa’yı güzel bir görüntüyle algılasınlar ve hatırlasınlar. Üst geçitleriyle, köprülü kavşaklarıyla yol kaldırım düzenlemeleri ve bina cepheleriyle Manisa’nın modern ve çağdaş bir kent olduğunu buradan geçen herkese göstermek istiyoruz. Buna iki yıldır hazırlanıyoruz. Birkaç ay içinde bu çalışmalar bitecek. Bu yoldan geçenleri içeriye sokacak, konaklamalarını sağlayacak çeşitli levhalar yerleştireceğiz. Mesela ‘Manisa’nın Mesir Macununu yediniz mi?’, ‘Manisa Kebabını yediniz mi?’, ‘Fatih Sultan Mehmet’in Manisa’da yetiştiğini biliyor musunuz?’ gibi tanıtıma yönelik ilgi çekici levhalar olacak. Manisa’yı gezmeyi teşvik eden, onlarda merak uyandıran bu levhaları orta refüje yerleştirip ekonomik açıdan şehrimizi daha da canlandırmayı hedefliyoruz.”dedi.


YAYALAR SADECE ÜST GEÇİTLERİ KULLANACAK
Üst geçitler sayesinde kaza riskinin azalacağını hatırlatan Başkan Kar, “Orta refüjler kapatılarak yaya trafiği üst geçitlerden sağlanacak. Fatih Köprülü Kavşağı, Şoförler Cemiyet Kavşağı, Garaj Kavşağı ve Salı pazarı karşındaki süt geçitlerle yayaların geçidi sağlanacak. Böylece kazalar da önlenmiş olacak. Son olarak değerli Manisalı iş adamı Saadettin Közer üst geçit yapmak istediğini söyledi. Biz de kabul ettik. Üst geçit şuanda bitmiş durumda. Ancak bunun giydirmeleri yapılacak. Daha şık daha güzel bir görüntüsü olacak.”diye konuştu.


ŞEHİR MERKEZİ DE ELDEN GEÇİRİLİYOR
Şehir merkezinde düzenleme çalışmalarının hızla devam ettiğini dile getiren Kar sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Şuanda Zabıta Müdürlüğü’nden Vilayet’e kadar bir çalışma var. Ulupark’tan Kenzi Kavşağı’na kadar yolu yeniden düzenliyoruz. Önümüzdeki hafta asfaltları yapılacak. Etap etap gidiyoruz. Moris Şinasi Kavşağı, Dış Mahalle, Karaköy ve Sultan Meydanı’na kadar bölümlerin ihaleleri yapıldı. Hepsini birden bozup vatandaşlarımızı mağdur etmek istemiyoruz. Bizim düzenlediğimiz bölgelerde TEDAŞ da elektrik kablolarını yer altına alıyor. Etap etap yapıyoruz. Yılbaşına kadar tüm çalışmaları tamamlayacağız.”

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 18:13:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?