4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Manisa'nın vizyonu belirleniyor

MANİSA'NIN 2023 YILI VİZYONU PLANLANIYOR

Manisa Valiliği, Belediye, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ), İl Genel Meclisi ile Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) öncülüğünde oluşturulan "İdeal Kent Manisa" 2023 Platformu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katılacağı Manisa 2023 Vizyonu Arama Konferansı'nda, Manisa'nın iktisadi ve sosyal gelişimini tartışmaya açıyor.

Yarın başlayacak ve 2 gün sürecek konferans öncesi Manisa 2023 Platformu Grişim Grubu basın toplantısı düzenledi. Anemon Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü, MTSO Başkanı Bülent Koşmaz, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Direktörü Prof. Dr. Güven Sak katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Güvenç, "Bugün burada 2023 yılı Manisa'sını oluşturmak üzere bir araya geldik. Yaptığımız 'Hep birlikte ortak geleceğimize' sloganı ile 'İdeal kent Manisa' isimli bir çalışmadır. Bu çalıştay aslında iki yıl önce başladı. Hafta sonu Sayın Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katılımıyla yapılacak ve sonuç bildirgesi yayımlanacak." dedi.

Türkiye'nin gelecek vizyonu için yerelden başlayarak bir tartışma sürecine ihtiyaç duyulduğunu belirten TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak, "İdeal Kent Manisa" 2023 Platformu'nun oluşturulmasının son derece faydalı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Sak, "Burada başlatacağımız çalışma çerçevesinde aslında, 'Manisa için nasıl bir büyüme stratejisine ihtiyaç var?' Onun etrafında tartışacağız. Burada önem taşıyan nokta, iki yıl boyunca Manisa'yı ve Manisa'nın göstergelerini giderek daha artan bir şekilde daha çok düşüneceğiz. Nereye gitmek istediğimizin hedefini ortaya koymak lazım. Bütün bu süreci yanlız belirli bir aşamada başlayıp bitecek gibi düşünmemeliyiz. Bunu bir süreç olarak düşünmeliyiz." dedi.

Manisa'nın önemli değerlere sahip olduğunu vurgulayan Sak, "Manisa, yabancı ve yerel sermayeye ait işletmelerin üretim tesislerine ev sahipliği yapıyor. Manisa aynı zamanda tarımsal sektörde de çok büyük yere ve öneme sahip. Lojistik imkanları önemli. Manisa'da zenginlik oluşturacak pek çok imkan var." diye konuştu.

Platformun çalışma sürecine değinen Prof. Dr. Sak, "Öncelikle böyle bir platformun oluşmuş olması, Manisa'nın geleceği ile ilgili böyle bir düşünme sürecinin başlatılması son derece önemli. Yarın bir arama konferansı gerçekleştireceğiz. İki gün sürecek konferansta Manisa için bir vizyon ortaya koymak, Manisa'nın zayıf yönleri, güçleri yönlerini ortaya koymak, nereye doğru gidebiliriz, imkanları neler bu tartışmaları doğrudan doğruya Manisalılar ile yapmak gerekiyor. Aynı zamanda Manisa dışındaki Manisalıları da aktif etmek gerekiyor. Manisa'nın bundan sonra devreye koyabileceği projelerin neler olabileceği de bu platformda ortaya konulacak." dedi.

Yerel düşünme alışkanlığının kendiliğinden gelişmeyeceğini çaba gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Sak, "Sonuç olarak yerel düşünme alışkanlığı, bütün için faydalıdır. Türkiye'nin, yerelin potansiyelini daha iyi değerlendirecek bir büyüme stratejisine ihtiyacı vardır. Önemli olan ortak düşünmeyi teşvik edecek bir tartışma platformu oluşturmak. Manisa 2023 Platformu'na sahip çıkmalıdır. Düşünmek yetmez uygulamak gerekir." diyerek sözlerini tamamladı.

MANİSA'NIN 2023 YILI VİZYONU PLANLANIYOR
MANİSA'NIN 2023 YILI VİZYONU PLANLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 18:08:00
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 23:47:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?