5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Manisaspor alt yapısı için eğitim projesi

MANİSASPOR ALT YAPISI İÇİN EĞİTİM PROJESİ

Manisa Valiliği İl Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Kurulu öncülüğünde İl Sağlık Müdürlüğü, CBÜ Beden Eğitimi Spor Yüksel Okulu, CBÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı ve Manisaspor Kulübü işbirliğiyle uygulanmaya başlanılacak olan “Manisaspor Alt Yapı Sporcularına Sporcu Beslenmesi ve Spor Psikolojisi Eğitim Projesi” tanıtım toplantısı yapıldı.

Tarık Almış Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıya İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Tuncay Özer, proje yürütücüleri; İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Elif Özcan, diyetisyen Selma Urhan, İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesi Görevlisi Cansel Savran Oral, CBÜ BESYO Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gökhan Çobanoğlu, Araştırma Görevlisi Nihal Er, CBÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Görevlisi Uzm. Dr. Beyhan Cengiz Özyurt ve Manisaspor Gençlik Geliştirme Programı İdari Koordinatörü Ümit Akdağ katıldı.

Toplantıda, projenin, Manisaspor altyapısında yetiştirilen 10-18 yaş arası gençlerin spor psikolojisi ve sporcu beslenmesi konusundaki bilgi düzeylerini artırmak ve bu konulardaki farkındalıklarını üst düzeye çıkarmayı amaçladığı belirtildi.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Tuncay Özer toplantıda yaptığı konuşmada Manisa'da İl Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Kurulu'nun sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenmeyle ilgili bütün Manisa'yı kapsayacak projeler üretmeye çalıştıklarını söyledi. Bu proje ile Türk sporuna olumlu bir katkı sağlayacaklarını belirten Özer, “Projenin ışığını ilk yakan Manisaspor Gençlik Geliştirme Programı İdari Koordinatörü Ümit Akdağ başta olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bir haberde Barcelona'yı Türk Hava Yolları'nın uçuracağını okudum. Bizde 10 yıl, 20 yıl içinde Barcelona'da Manisalı sporcuları görmek istiyor ve bunun altyapısını hazırlamak istiyoruz. Manisa'dan bir yıldız yetişmesini istiyoruz ve umutla bu projeyi destekliyoruz” dedi.

Bu projenin öneminin büyük olduğunu vurgulayan CBÜ BESYO Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gökhan Çobanoğlu amaçlarının, Manisapor'da yetişen genç sporcuların tamamen fiziksel yeteneklerine bağlı bir sporculuk yaşantıları olmayacağını anlatmak olduğunu ifade ederek, “Spor fiziksel yorgunluğun yanı sıra ruhsal bir yorgunlukta getiriyor. Bu proje çerçevesinde sporcularımıza stresle başa çıkma, bir müsabakaya kendini hazır hissetme, kendini formda hissetme konularında yardımcı olacak ve psikolojik duygularını geliştirmeye çalışacağız. Manisaspor'un böyle bir projede yer alması çok önemli. Topluma iyi insanlar yetiştirmede aile ve okulun önemi kadar spor kulüplerinin de önemi var” diye konuştu.

CBÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Görevlisi Uzm. Dr. Beyhan Cengiz Özyurt ise projenin beslenme konusuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Beslenme her yaşta önemli ama sporcularda daha önemli. Bizim hedef aldığımız grup hem ergenlik dönemindeki çocuklar hem de sporcular olduğu için projedeki beslenme konusu çok daha önemli hale geliyor. Beslenme konusunda fiziksel altyapının iyi olması gerekir ki, sporcular spor yaşamlarını daha uzun devam ettirebilsin. Bu projenin içinde mutlaka beslenmenin de yer alması gerektiğini düşündük. Özellikle bu konuda uzman diyetisyen arkadaşımızın hazırladığı sunumla çocuklara günlük beslenme alışkanlığını nasıl olacağı, mücadeleden önce nasıl beslenecekleri, mücadele sırasında neler yapacaklarını ve mücadeleden sonra beslenmelerini nasıl sürdürecekleri konuları hakkında bilgilendirme yapacağız. Sporcularımızın bu projede öğrendiklerini aileleriyle paylaşarak bir zincirin oluşmasını ve sağlıklı birey olmalarını istiyoruz.”

Manisaspor Gençlik Geliştirme Programı İdari Koordinatörü Ümit Akdağ, Özel 8 Eylül Hastanesi ile gerçekleştirdikleri çalışmaların yanı sıra bir projenin daha hayata geçtiğini belirterek, “Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı ve yönetim kuruluna böyle bir çalışma ortamını sağladıkları için teşekkür ediyorum. Projede yer alan ekip ile güzel bir çalışma hazırladığımızı düşünüyoruz. Türkiye'de artık sadece sporcu yetiştirmenin yeterli olamadığını bunu yanında iyi bir birey yetiştirmenin asli görev olduğunu düşünüyoruz. Çocuklarımızın iyi bir birey ve futbolcu olması için İl Sağlık Müdürlüğü ve CBÜ'den çok olumlu destek aldık. Bu konu için bizden daha fazla emekle çaba gösterdiler. Bu projenin uygulamaya geçirilmesinde Gençlik Geliştirme Programı'ndan sorumlu yönetim kurulu üyemiz Orhan Haşim Elmalı, Altyapı Teknik Koordinatörümüz Mümin Özkasap, alt yapı antrenörleri ve 8 Eylül Hastanesi'ni unutmamak gerekiyor. Manisaspor olarak sadece sportif olarak değil diğer bütün alanlarda çocuklarımıza eğitim vermeyi amaçladığımız için gerekli destekleri alıyoruz. Manisa'da çok güzel bir ortam var. Herkes iyi bir birey, iyi bir futbolcu yetiştirmek için el vermiş durumda” dedi.

246 SPORCU PROJEDEN FAYDALANACAK

Projenin amacı doğrultusunda 10-18 yaş arası 11 kategoride toplam 246 Manisaspor alt yapı futbolcusunun spor psikolojisi konusunda gereksinimlerini belirlemek, beslenme alışkanlıklarını ve sporcu beslenme konusundaki bilgi düzeylerini saptamak amacıyla Manisaspor Alt Yapı Tesisleri'nde, eğitim öncesinde anketler uygulanacak. Eğitim toplantıları ise yaş gruplarına göre Manisaspor Alt Yapı Tesisleri'nde yapılacak ve toplantılarda eğitim sunusu ve eğitim konusunda Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan video gösterileri yapılacak.

MANİSASPOR ALT YAPISI İÇİN EĞİTİM PROJESİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 17:22:01
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 18:11:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?