30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Manisa'ya internet evi

Türk Telekom'un "Her İlçeye İnternet Evi" projesi kapsamında Manisa'da belediye ile işbirliği yapılarak kurulan İnternet Evi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Manisa Belediyesi Gençlik Merkezi'nde kurulan İnternet Evi'nin açılışına Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Akbalık, Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Telekom İl Müdürü Resul Aydın ve davetliler katıldı. Manisa Belediyesi Mehter Takımı'nın konseri ve halk oyunları gösterilerinin yapıldığı törende, Telekom İl Müdürü Resul Aydın faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Eğitime Yüzde 100 Destek" projesi kapsamında Telekom Genel Müdürlüğü'nün de eğitim alanında önemli hizmetler sunduğunu ifade eden Aydın, Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı ile 66 okul protokolü imzaladıklarını, 35 okulun eğitim ve öğretime açıldığını ve bu okullarda 25 bin öğrencinin eğitim aldığını belirtti. Aydın, yapımı devam eden diğer okulların da yakın zamanda bitirileceğini, Manisa'ya da önümüzdeki yıl bir okul kazandırmayı planladıklarını açıkladı.


İletişimin en önemli aracı haline gelen interneti yaygınlaştırmak için büyük çaba gösterdiklerini belirten Telekom İl Müdürü Resul Aydın, "Telekom'un görevi, haberleşmeyi en hızlı ve sağlıklı şekilde sağlamak olsa da, bir anlamda bilgi paylaşımı da sağlamış oluyor. Bu bilgiyi en kolay yoldan sunmanın yolu da günümüzde internet hizmetini yaygınlaştırmaktır. Şu anda Türkiye genelinde 40 bin okulun internet erişimi kurulmuş durumdadır." dedi. İnternet desteğini sadece okullara değil ihtiyaç duyan erişkinlere de ücretsiz olarak sunmaya çalıştıklarını ifade eden Aydın, bu kapsamda 2007 yılında "Her İlçeye İnternet Evi" projesinin uygulamaya konulduğunu hatırlatarak, "Manisa ili genelinde 9 ilçeye İnternet Evi kurduk. Bugün 10. İnternet Evi'ni belediyemizin de desteği ile kentimizde açmış bulunuyoruz. Burada 20 bilgisayar ile hem öğrencilerimize hem de gençlerimize, internete ihtiyacı olan her kese ücretsiz hizmet verilmiş olacak. " diye konuştu.
Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Telekom İl Müdürlüğü ile belediyeye bu hizmetten dolayı teşekkür etti. Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Akbalık da İnternet Evi'nin hayırlı olmasını dileyerek, belediyenin her zaman eğitime ve gençliğe katkılarının süreceğini ifade etti.


Konuşmaların ardından kurdele kesilerek İnternet Evi hizmete açıldı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 18:51:35
Güncelleme :4 Aralık 2008 Perşembe 10:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?