5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Manisa'ya kampüs lise şart

MANİSA'DA LİSE KAMPÜSÜ HAZIRLIKLARI

Vicdan Karaosmanoğlu İlköğretim Okulu'nun yıl sonu değerlendirme toplantısına katılan Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, Manisa'da kampüs lise kurulması gerektiğini söyledi.

Cafe Corner'de düzenlenen kahvaltılı toplantıya İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, Vicdan Karaosmanoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Yener Tekin, müdür yardımcıları ve öğretmenler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Yener Tekin, okullarındaki eksiklerden söz ederek Dursun Ali Yıldız'dan destek istedi. Tekin, İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız'a katılımlarından dolayı teşekkürlerini sunarak, "Başkanımız ilin genel sorunları ile ilgilenen bir görev ifa ediyorlar. Okulumuzun genel bir onarımdan geçmesi konusu var. Kalan eksiklerimizi ve diğer sorunlarımızı sayın başkanımızdan görmelerini rica ederiz. Bu toplantı bizim yönetmeliğimiz gereği yaptığımız murtat toplantılardan birisidir.Amacımız geçen öğretim yılını değerlendirmek ve gelecek yıla ön hazırlık yapmaktır." diye konuştu. Okullarının bahçe düzenlemesi ve dış boya cephesinin yenilenmesi gibi sorunlarının olduğunu dile getiren Okul Müdürü Yener Tekin, İl Genel Meclisi Başkanından destek istedi. Tekin, "Bahçe düzenimiz biraz fiziki olarak kayık bir bahçe. Bahçemizin donanımı üzerinde bir güzelleştirme, fiziki düzenleme yapılmasını istiyoruz. Bir katkı yaparsanız seviniriz. Bulunduğumuz çevre itibariyle fiziki olarak cazip bir görüntü olsun istiyoruz. Fiziki görüntünün de insanları kazanım açısında eğitim öğretime katkısı var." şeklinde konuştu.

Öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim görmeleri için gayret ettiklerini belirten Yıldız, okul müdürünün bahçe düzenlemeleri ile ilgili isteğini değerlendireceklerini ifade ederek, "İlköğretim okulları bizim kendi mülkümüz, bu nedenle milli eğitim müdürlüğü birçok binamızda bizim kiracımızdır. Fiziki şartlarının güzel olmasını arzu ederiz. Öğrencilerimizin çok güzel mekanlarda eğitim görmelerini istiyoruz. Çocuklar okullarına gittiklerinde evleri ile okulları arasında fark görmesinler istiyoruz. En güzel eğitimi, en iyi şartlarda eğitimi vermeye çalışıyoruz. Manisa'da imkanlar veya iyi bir eğitim verilmesi mümkün. Bu devletimizin imkânları çerçevesinde yapılacak bir şeydir. Bu nedenle öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim görmeleri için gayret ediyoruz."dedi.

MANİSA'YA KAMPÜS LİSE GEREKLİ

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de üzerinde durduğu bir konunun daha olduğunu, sorunu çözmek için lise kampüsü oluşturulması gerektiğini ifade eden Yıldız, "Yapılabilecek en güzel şeylerden bir tanesi mevcut liselerin ilköğretim okullarına tahsis edilmesi ve bir lise kampüsü meydana getirilmesidir. Bunu çok dillendiriyorum. Türkiye'de 8 vilayette lise kampüsü yapıldı. Manisa'da da bu yönde bir çalışma yapılmasının gerekli olduğunu düşünüyorum. Okul sorunumuzu çözmek için ilköğretim öğrencilerini her hangi bir yere kampüse taşımaktan daha riskli. Onun için lise öğrencilerini taşımanın daha az riskli olduğunu düşünüyorum. Manisa için erdem olduğunu düşünüyorum. Bu yönde gayretlerimiz sürecek. İnşallah önümüzdeki yıl alacağımız başarı daha kaliteli olur." diye konuştu.

MANİSA'DA LİSE KAMPÜSÜ HAZIRLIKLARI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 18:24:02
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 18:50:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?