4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Manisa'ya Kanadalı sol kanat

Manisaspor, Almanya 2. Ligi takımlarından Kaiserslautern'de forma giyen Kanadalı sol kanat oyuncusu Joshua Simpson ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Tarık Almış Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve Asbaşkan Zeki Ayaydın'ın da hazır bulunduğu imza töreninde 26 yaşındaki Kanadalı sol kanat oyuncusu Joshua Simpson, kendisini 2 yıllığına Manisasporlu yapan sözleşmeye imza attı.

Asbaşkan Ayaydın, imza töreninde yaptığı açıklamada, transfer çalışmalarını titiz bir şekilde yürüttüklerini belirterek, "İlk transferimizi gerçekleştirdik. Almanya'nın Kaiserslautern takımında forma giyen Kanadalı Joshua Simpson'u bir süredir takip ediyorduk. Kendisiyle anlaştık ve 2 yıllık sözleşme imzaladık. Manisaspor'a faydalı olacağına inanıyorum" dedi.

Kanada Milli Takımı'nda da forma giyen Joshua Simpson ise, Manisapor'da başarılı olacağına inandığını söyledi. Türk futbolu hakkında araştırma yaptığını, Türkiye liginin kuvvet ve tekniğe dayalı bir lig olduğunu ifade eden Simpson, "Takıma katkı sağlamak için elimden geleni yapacağım. Bu konuda söz veriyorum" diye konuştu.

İmza töreni sonrası Simpson, Tarık Almış Spor Tesisleri antrenman sahasında Manisaspor formasıyla basın mensuplarına mini bir gösteri yaptı. 26 yaşındaki Joshua Simpson, futbola Kanada'nın Porland takımında başladı. 2004 yılında Millvall takımına transfer olan Joshua Simpson, iki yıl burada oynadıktan sonra Almanya'nın Kaiserslautern takımına transfer oldu. Kaiserslautern'de forma giydiği 60 maçta 12 gol atan Simpson, Kanada Milli Takımı'nda 19 kez forma giydi. Oynadığı takımlarda sol açık olarak görev yapan Simpson, imza töreninin ardından ülkesinin milli takım kampına katılmak üzere ABD'ye gitti.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 17:27:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?