5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Manisa'ya kara haber!

MANİSALI ŞEHİDİN EVİNDE YAS

Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Piyade Er Halil İbrahim Ertaş'ın memleketi Manisa'daki baba ocağına ateş düştü.

Manisa'nın Gördes ilçesine bağlı Karayakup köyünde yaşayan Ertaş ailesi, oğullarının şehit düştüğü haberiyle yasa boğuldu. Köyde büyük üzüntüye sebep olan olayın ardından köylüler, Ertaş ailesine taziye ziyaretlerinde bulundular. Köy girişi, köy meydanı ve şehidin evine Türk bayrakları asılırken, Gördes Kaymakamı Davut Gül, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Emin Oktay Aydoğdu ve Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Karayakup köyüne gelerek şehit ailesine taziye ziyaretinde bulundular.

Şehit babası Mustafa Ertaş (54), tek oğlunun şehit olmasını ''Yapacak bir şey yok. Vatan sağolsun'' diyerek metanetle karşılamaya çalıştı. Oğluyla en son şehit olmadan bir gün önce akşam görüştüklerini, karşılıklı hal hatır sorduktan sonra, oğluna ''Kendine dikkat et, iyi bak yavrum'' dediğini dile getiren acılı baba, ''Allah hiç kimsenin anasına babasına bu acı yaşatmasın'' dedi.

AİLEYE SAKİNLEŞTİRİCİ İĞNE YAPILDI

Anne Gülümser Ertaş (47) da şehit oğlunu, ''Hiç annesini üzmezdi. Köylü tarafından sevilen bir çocuktu'' sözleriyle anlattı. Oğluyla telefonda son konuşmalarında nöbetten çıktığını, yorgun olduğunu ve bir şeyler yeyip hemen yatacağını söylediğini aktaran anne, kendisinin de şaka olsun diye, ''Gel oğlum biber kızartması yaptım'' diyerek telefonu 5 yaşındaki yeğenine verdiğini ve onun da dayısından askerden dönerken kendisine bisiklet getirmesini istediğini söyledi. Anne, şehit haberini alışlarını ve

öncesinde kendilerine sakinleştirici iğne yapıldığını belirterek, ''Çocuğum çok iyi biriydi. Okuldan çıktığından beri dışarıda çalışıyordu. Haftada bir aramızda ya duruyordu ya durmuyordu. Bugün sabah 06.00'da muhtar geldi. Köyde hayvansal bir hastalıktan dolayı tüm köylüye aşı vurulduğunu, bizim de aşı vurulmamız gerektiğini söyledi. Aşıyı vurulduk, sonra ilerleyen saatlerde haber verildi'' diye konuştu.

Şehit asker Halil İbrahim Ertaş'ın vatani görevine 5 ay önce başladığı, acemiliğini Isparta'da yaptıktan sonra Hakkari Çukurca'daki birliğine katıldığı öğrenildi. Şehit asker Halil İbrahim Ertaş, Gülümser ve Mustafa Ertaş çiftinin 5 çocuğundan 3.'sü ve tek erkek çocuğuydu. Halil İbrahim Ertaş'ın Semra (17), İlknur (22), Fadime (26) ve Nevin (31) adlı 4 kız kardeşi bulunuyor.

Öte yandan, Şehit Piyade Er Halil İbrahim Ertaş'ın naaşının, Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı'nda yapılan askeri törenin ardından helikopterle Van Askeri Helikopter Filo Komutanlığı'na getirildiği, daha sonra uçakla memleketi Manisa'ya uğurlandığı bildirildi.

MANİSALI ŞEHİDİN EVİNDE YAS
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2010 Cumartesi 20:45:05
Güncelleme :1 Mayıs 2010 Cumartesi 23:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MACİT ÖZDEMİR IP: 88.226.46.xxx Tarih : 2.05.2010 21:41:41

ŞEHİDİMİZE ALLAH TAN RAHMET, AİLESİNE BAŞSAGLIGI DİLİYORUM.HUZUR İÇİNDE YAT HEMŞERİM.