4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Manisa'ya mezbaha yapılacak

Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, önümüzdeki yıl modern bir mezbaha yapacaklarını söyledi.

Kar, Ticaret Borsası Başkanı Arif Koşar Manisalı kasaplarla birlikte gittiği Aydın’da, Aydın Belediyesi tarafından yaptırılan mezbaha ve kapalı hayvan barınağında incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Bülent Kar, gezinin olumlu geçtiğini belirterek ”Önümüzdeki sene cezaevinin arkasında 36 dönümlük arazide modern bir mezbaha yapacağız. Ticaret Borsası da hayvan barınağı yapacak. Önümüzdeki sene bağ bozumu şenliklerinde açılışını yapmayı planlıyoruz” dedi.

Aydın ziyaretinde Aydın Ticaret Borsasın da giden Başkan Kar ve beraberindeki heyet, burada Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Ağababaoğlu ile görüştüler. Aydın Ticaret Borsası Başkanı Ağababaoğlu, ziyaretten çok memnun kaldıklarını dile getirirken,”Manisa’yı yakından takip ediyoruz. Gerek şehircilik gerek ekonomik yapısı ile örnek bir il” dedi.

Belediye Başkanı Bülent Kar ve beraberindeki heyet daha sonra Aydın Belediyesi'ni ziyaret ettiler. Buradaki ziyarette Belediye Başkan Vekili Halis Günday ile bir süre görüşen Başkan Kar ve beraberindekiler, daha sonra Aydın Belediyesi tarafından yaptırılan mezbaha ve hayvan barınağını gezdiler.

Manisa Belediyesi Teknik işlerden sorumlu belediye başkan yardımcısı Kemal Sevinç ve veteriner işleri müdürü Sait ali Aslan’ında katıldığı inceleme gezisinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Bülent Kar, "Et balık kurumunun kapanmasından sonra Manisalı kasaplar Turgutlu Belediyesi'nin mezbahasını kullanmak zorunda kalıyorlar. Bu da onlar için ek masraf ve zahmet demek. Yeni yapacağımız modern merhaba ile ve Ticaret Borsasının yaptıracağı canlı hayvan borsası ile Manisa Cezaevi arkasındaki bu araziyi de kazanmış olacağız. Burada işleyen tesisler var. Bunları görmek için bu inceleme gezisini gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıl kurban bayramında bu mezbaha ve canlı hayvan borsası kullanımda olacak. Bağbozumu şenliklerinde açılışını yapmayı planlıyoruz” dedi.

Ticaret borsası başkanı Arif Koşar ise kasap esnafının sorunları ile ilgilenen Belediye Başkanı Bülent Kar’a teşekkür etti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 12:48:36
Güncelleme :14 Nisan 2005 Perşembe 14:23:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?