5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Manisa'ya yeni meydan

MANİSA'YA YENİ MEYDAN PROJESİ

Manisa'da tarihi Bedesten etrafına Manisa Belediyesi tarafından hazırlanan taslak proje, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Vakıflar İzmir Bölge Müdürü Muzaffer Atasever ve bölge esnafın katılımıyla fikir alışverişine sunuldu.

Kent merkezinde Cumhuriyet Meydanına alternatif 'Bedesten Meydanı' projesini hazırlayan belediyenin projesi katılımcılara anlatıldı. Bedesten'in etrafını canlandırmak amacıyla yapılan projeyi Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün açıkladı. Ergün, “Avrupa'nın birçok ülkesi bilinen meydanları ile anılır. Manisa'da sadece Cumhuriyet Meydanı var ve bunun alternatifi yok. Bizde bunu göz önüne alarak Vakıflar Müdürlüğüne ait olan bin 634 metrekare alanı da kapsayacak bir şekilde toplamda 4 bin 200 metrekare alana Bedesten Meydanı projesi hazırladık.” diye konuştu.

Bedesten'in etrafından bin 300 metrekaresi Manisa Belediyesi'nin bin 634 metrekaresinin de Vakıflara ait olduğunu belirten Başkan Ergün" Bu alanın tamamını değerlendirerek bu projeyi yapacağız. Vakıflardan izin çıktığı halde yaklaşık 1 milyon TL harcayarak 1 yıl içinde bu meydanı Manisa'ya kazandırırız.” dedi. Başkan Ergün projede öncelikle yer altı otoparkı yapmaya karar verdiklerini ancak Anıtlar Kurulunun izin vermediğini belirtti. Başkan Ergün, “ Bizim buradaki amacımız hem yeni bir meydan yaratmak hem de etrafındaki tüm dükkanların yeniden yapılandırarak ekonomik döngüyü sağlamak. Bu meydanda belirli günlerde el sanatları ve organik Pazar yapılabilir. Seyyar Pazar kurulabilir. Bedesten çevresindeki 40 dükkanda elden geçirilerek burayı güzel bir görünüme kavuşturacağız. Bedesten'in içinde de Vakıflar Müdürlüğünün kararı ile sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenirse burası cazibe merkezi haline gelir.” diye konuştu.

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse'de yapılacak olan meydana kentte şehdazelik yapan padişahların büstlerinin yapılmasını ve Saray-ı Amire'nin minyatürünün yapılmasını istedi.

Vakıflar Bölge Müdürü Muzaffer Atasever'de öncelikle Vakıfların bin 634 metrekare alan devri için Genel Müdürlügü yazı yazılacağını belirtti. Manisa Valisi Celaletrin Güvenç'de proje için Vakıflar Müdürlüğü ile Manisa Belediyesinin ortak bir komisyon kurmasını istedi. Vali Güvenç projenin Manisa'ya yeni bir hayat vaat ettiğini ifade ederek gerekli izinlerin alınmasının ardından hayata geçirilmesini istedi.

Yapılan toplantının ardından esnafında görüşünün alınarak Ankara Altındağ'daki Beypazarı Meydanının incelenmesi ve eksiklerin projeye eklenmesine karar verildi. Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Önümüzdeki hafta içinde bölgedeki esnafların Ankara'ya giderek meydanı incelemesini istedi. Bunun üzerine devreye giren Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Geriter ulaşım sorununu üstlenerek Beypazarı gezisine ev sahipliği yapacağını belirtti.

MANİSA'YA YENİ MEYDAN PROJESİ
MANİSA'YA YENİ MEYDAN PROJESİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 18:11:02
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 15:55:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?