3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Manisa'yı sinekler sardı

Belediye Sağlık İşler Müdürü Dr. Erkem Akaya, bu yıl şehri saran sineklerin nisan ve mayıs aylarındaki yoğun yağışların ilaçlamayı engellemesinden kaynaklandığını söyledi.

Manisa Belediyesine son bir ayda gelen haşere şikâyetlerinin sayısı 300’ü bulunca Belediye Başkanı Cengiz Ergün Belediye Sağlık İşler Müdürü Dr. Erkem Akkaya’ya açıklama yapma talimatı verdi.

Belediye encümen salonunda gelen şikayetleri ve haşere ile Manisa Belediyesisin yaptığı çalışmaları açıklayan Belediye Sağlık İşler Müdürü Dr. Erkem Akkaya, Ege Bölgesi’nin ortak sorununun sivri sinekler olduğunu söyledi. Konuyla ilgili Belediye tarafından yapılan ilaçlama programını açıklayan Akkaya, kentin 58 mahallesinde 14 kişilik bir ekiple ULV ve termal fog (Dumanlama) sistemi olmak üzere ilaçlama yapıldığını ifa etti.

Dr. Ekrem Akkaya, “Denizli, İzmir, Akhisar ve Balıkesir’de görevli meslektaşlarımız ile sürekli diyalog halindeyiz. Bölgenin ana sorunu yaz mevsiminde sivrisineklerdir. Sabah 08.00’den gece 23.00’a kadar tüm Manisa iki ayrı sistem ile ilaçlanıyor” dedi.

1 aylık ilaçlama maliyetinin Manisa Belediyesi’ne toplam 60 bin TL olduğunu belirten Belediye Sağlık İşler Müdürü Dr. Erkem Akkaya, belediyeler öncülüğünde mahalle muhtarları aracılığı ile tüm Ege bölgesinin ilaçlandığını söyledi.

SEBEP YAĞMURLAR

Ege bölgesine Haziran ayına kadar yağan sağanak yağışların haşerelerin üremesinde ana etken olduğunu kaydeden Belediye Sağlık İşler Müdürü Dr. Erkem Akkaya, “Manisa Belediyesi olarak Dünya Sağlık örgütünün tavsiye ettiği ilaçları kullanıyoruz. Bizim Manisalılardan isteğimiz sivrisinek şikayeti olanların belediye koordinasyon merkezine, sağlık işleri müdürlüğüne yakın çevrelerinde olan su birikintisi ve sazlıkların olup olmadığını bildirmeleridir” dedi.

KKKA yok

Belediye Sağlık İşler Müdürü Dr. Erkem Akkaya Manisa’da haşere ile yapılan mücadele kapsamında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi virüsü taşıyan kenelere rastlanmadığını kaydederek, “Elbette Manisa’da da keneler var. Biz zaten haşere ile mücadele konusunda hayvan damlarını, arsaları ve sazlıkları özel olarak ilaçlıyoruz. Ancak İL sağlık müdürlüğü ve Tarım İL Müdürlüğü ile yaptığımız ortak çalışmalar sonucu Manisa’da KKKA virüsü taşıyan keneye rastlanmadı. Manisalılar rahat olsun” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 19:11:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?