30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

MASMEK eğitime başladı

Manisa Belediyesi bünyesinde kurulan Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (MASMEK) muhteşem bir törenle eğitim yılına merhaba dedi.


Açılış töreni Kültür Sitesi Lale Salonu’nda yapıldı. Tören öncesinde geçtiğimiz yıl MASBEK bünyesinde eğitim gören öğrencilerin hazırladığı sergi izleyenleri büyüledi. Belediye Başkanı Kar ve beraberindeki heyet sergiyi gezdiler. Verilen hediyeleri kabul eden Başkan Bülent Kar duygulandı ve gözleri yaşardı. Kar, “Bu güne kadar değişik alanlarda pek çok hediyeler aldım. Ancak bugün bana verilenler hayatımda aldığım en değerli hediyelerdir. Çünkü bunlar MASBEK öğrencilerinin el emeğidir. Hayatımın son gününe kadar bu hediyeleri evimin özel köşesine koyarak sergileyeceğim.”dedi.

Belediye Gençlik Oda Orkestrasının mini konserini izleyen Kar, “Benimde müzik bilgim var. İlerde gitar çalmak istiyorum.”dedi. Bunun üzerine gitar çalan bir genç elindeki gitarını Başkan Kar’a verdi. Kar gitarı boynuna taktıktan sonra çalınan şarkılara eşlik etti. Grup üyelerini ve izleyenleri hayrete düşüren Kar’ın şarkılara uyumu müziğe olan ilgisini gösterdi.


Daha sonra açılış törenine geçildi. Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Bülent Kar şunları söyledi: “Manisa Belediyesi olarak gençlerimizin geleceğine her alanda katkı sağlamayı temel görev kabul ediyoruz. Geleceğin planlarını yapıyoruz. Bu planları yaparken bir yandan alt yapı problemlerini çözüyoruz, bir yandan da kentimizde olması gereken trilyonluk yatırımları birer birer hayata geçiriyoruz. Maddi sıkıntılar var iken köprülü kavşaklar, otoparklar alt ve üst geçitler yaptık. Bu yatırımların yanında en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla eğitime önem veriyoruz, Bu konuda bütün imkanlarımızı maksimum noktada kullanıyoruz. Açtığımız çocuk kültür sanat merkezleri, gençlik merkezleri ve MASMEK’le de işsiz vatandaşımızı meslek sahibi yapmayı hedefliyoruz. Milli Eğitim Bakanımız Hüseyin Çelikle imzaladığımız protokolle birlikte Manisa Belediyesi olarak meslek edindirme kursları açma hakkını kazandık. MASMEK olarak adlandırdığımız Manisa Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları da bu anlayışla hazırladığımız sosyal sorumluluk projelerinden biridir. Hizmete açtığımız 3 ayrı eğitim merkezinde bilgisayar teknolojisinden, geleneksel el sanatlarına, mesleki ve teknik eğitimlerden, sosyal ve kültürel eğitimlere kadar 34 farklı branşta 1050 öğrenciye eğitim verilecektir. MASMEK kursları Manisa Belediyesi’nin halkımıza hediyesidir.”
Konuşmaların ardından 2007–2008 döneminde mezun olan 80 öğrenci sertifikalarını aldı. Eğitimde emeği geçen 35 öğrenmene Başkan Bülent Kar teşekkür ederek birer buket çiçek verdi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 14:52:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?