4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Matematik dehaları kıyasıya yarıştı

Dünya Matematik Olimpiyatları'nda elde ettiği üç Dünya 2.'liği ve bir Dünya 3.'lüğü başarı ve tecrübesini Manisa il ilçedeki ilköğretim okulları ile paylaşmak isteyen Özel Şehzade Mehmet Koleji, her yıl düzenlediği İlköğretim Okulları Matematik Yarışması'nın bu yıl 8.'sini gerçekleştirdi.

Matematikteki hedefi Dünya 1.'liği olan Özel Şehzade Mehmet Koleji'nin düzenlediği İlköğretim Okulları Matematik Yarışması'na 68 okuldan 765 öğrenci katıldı.

Katılımın üst düzeyde olduğu sınavda öğrenciler SBS öncesi matematik seviyelerini ölçme imkanı buldular. Sabah erken saatlerde sınava gelen öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi. Sınav öncesi Özel Şehzade Mehmet Koleji her öğrenciye birer katılım belgesi, içinde kırtasiyelerin olduğu kalemlik ve meyve suyu hediye etti. Sınav yerleri 6., 7. ve 8. sınıflar için karışık planlandı. Manisa merkez ve ilçelerinden velileri ile birlikte gelen öğrenciler salon numaralarına göre sınav gözetmenleri tarafından sınıflara alındılar. Öğrenciler 30 soruluk matematik sınavında ter dökerken, veliler de Türkiye'nin en güzel okul bahçesi seçilen Özel Şehzade Mehmet Koleji'nin kampusünde gezinme imkanı buldular.

Özel Şehzade Mehmet Koleji Müdürü Giray Kara yaptığı açıklamada, “Bu yarışmada, ilköğretim çağındaki öğrencilerin matematik bilgisini ölçmenin yanında mantık, akıl yürütme ve yorum gücünü ölçmek ve sayısal yorum güçleri ölçülen öğrencilerin dikkat ve ilgisini çekmek için hazırlanan sorularla uğraşırken matematiği alıştıklarından daha farklı şekilde görmeleri, matematik alanında daha iyi çalışmalar yapabilecek öğrencilerin belirlenmesi, bu alanda yetenekli olan öğrencilerin performanslarının arttırılması ve en önemlisi matematik dalının sevdirilmesi ve özendirilmesi amaçlandı. ” dedi.

Sınavda başarılı olan öğrencilere ve öğretmenlerine, birincilikiçin tam altın ve başarı belgesi, ikincilik için altına madalya, yarım altın ve başarı belgesi, üçüncülük için altın madalya, çeyrek altın ve başarı belgesi verileceği, okullara ise plaket, başarı belgesi ve derecelerine göre çeşitli hediyeler dağıtılacağı belirtildi.
Yarışma sonucunu öğrenmek isteyen öğrencilerin www.sehzade.k12.tr adresinden 8. İlköğretim Okulları Arası Matematik Yarışması bölümüne girip aldıkları puanı buradan öğrenebilecekleri bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 16:08:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?