5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Matematik dehaları ödüllendirildi

MANİSA'NIN MATEMATİK DEHALARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Manisa Özel Şehzade Mehmet Koleji'nin bu yıl 9.'sunu gerçekleştirdiği İlköğretim Okulları Arası Matematik Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler, öğretmen ve okullarına ödülleri törenle verildi.

Dünya Matematik Olimpiyatları'nda elde ettiği 4 Dünya 2.'liği ve 1 Dünya 3.'lüğü başarı ve tecrübesini Manisa il ve ilçelerindeki ilköğretim okulları ile paylaşmak isteyen Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi her yıl düzenlediği İlköğretim Okulları Matematik Yarışması'nın bu yıl 9.'sunu gerçekleştirdi. 10 Nisan 2010 Cumartesi günü gerçekleştirilen yarışmaya 5.sınıflarda 50 okuldan 730 öğrenci, 6.-7. ve 8. sınıflarda da 87 okuldan 780 öğrenci olmak üzere toplamda bin 510 öğrenci katılmıştı. Her yıl katılımın üst düzeyde olduğu sınavda öğrenciler, aynı zamanda SBS öncesi matematik seviyelerini ölçme imkanı bulmuşlardı. Yarışmada dereceye giren ilköğretim 5. sınıf öğrencilerine geçen ay ödüllerinin dağıtılmasının ardından, 6.-7. ve 8. sınıf öğrencileri için de bugün ödül töreni düzenlendi. Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törene Vali Yrd. Zeki Özkan, Manisa Cumhuriyet Savcısı Yusuf Kızıltuğ, İl Milli Eğitim Müdür Yrd. Şerafettin Yel, Manisa Belediye Başk. Yrd. Mesut Bayram Laçalar ve Gar Müdürü Aziz Şen katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları Genel Müdürü Giray Kara’nın konuşması ile devam etti. Giray Kara konuşmasında, "9. kez düzenlemiş olduğumuz Matematik Olimpiyatı'na bu yıl 87 okuldan 780 öğrenci katıldı. Bu öğrencilerden 41 tanesi madalya ve değişik hediyelerle ödüllendirildi. Geçtiğimiz yıl aynı yarışmaya 61 okuldan 712 öğrenci katılmıştı. Her yıl bir önceki yıldan daha fazla katılım olması açıkcası bizleri çok mutlu etmektedir. Keşke daha fazla öğrenciye hatta öğretmenimize yarışma heyacanını ve başarma heyacanını tattırabilsek. Biz Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları olarak bunu çok önemsiyoruz. Bundan bin sene sonra da insanların bildikleri yine bilmediklerinden çok az olacaktır. Çünkü bilim sınırsızdır. Ben inanıyorum ki bizim çocuklarımıza bu ufuk çizilse, bu imkanlar sunulsa biz dünyadaki akranlarımızdan çok daha iyisini başarabiliriz. Bunu Şehzade Mehmet Koleji'nin öğrencileri uluslar arası matematik olimpiyatlarında ve proje yarışmalarında bugüne kadar elde ettikleri onlarca dünya derecesiyle ispat etmişlerdir zaten. Yeter ki fırsat verelim imkan sunalım."dedi.

Okulu tanıtan sinevizyon ve matematik yarışmasından objektiflere yansıyan fotoğrafların gösteriminin ardından ödül törenine geçildi. Şehzade Mehmet Koleji 9. İlköğretim Okulları Arası Matematik Yarışması'nda 8. sınıflarda Özel Gündüzalp İlköğretim Okulu'ndan Ahmet Aykul, 7. sınıflarda Özel Zuhal İlköğretim Okulu'ndan Hilmi Turgut ve 6. sınıflarda da Şehitler İlköğretim Okulu'ndan Melih Can Zerin de 1. oldular. Dereceye giren bu öğrenciler altın madalya, tam altın ve başarı belgesi ile ödüllendirildi. Yarışmada 2. olan öğrencilere altın madalya, yarım altın ve başarı belgesi, 3. olan öğrencilere de altın madalya, çeyrek altın ve başarı belgesi verildi. 4.- 5. ve 6. olan öğrencilere gümüş madalya ve başarı belgesi, 7.- 8. ve 9. olan öğrencilere de bronz madalya ile başarı belgesi verildi. Öğretmen ve okullarına da altın ve başarı belgesi ödülleri takdim edildi.

Manisa Vali Yardımcısı Zeki Özkan ilk üçe giren okulların müdürlerine ödüllerini verdikten sonra yaptığı konuşmada, “Çalışma hayatımın 39. yılımı yaşıyorum. Eğitimin nereden nerelere geldiğini mutlulukla görüyorum. Eğitime devletin katkısının yanında özel sektöründ e katkısı çok faydalı olmuştur”dedi.

Törenin ardından ödül alan öğrenciler, öğretmen ve idarecilerinin yanı sıra protokol üyeleri birlikte günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

MANİSA'NIN MATEMATİK DEHALARI ÖDÜLLENDİRİLDİ
MANİSA'NIN MATEMATİK DEHALARI ÖDÜLLENDİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 12:21:00
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 16:43:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?