5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Matematik ödülleri dağıtıldı

MATEMATİK DEHALARINA ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

Manisa Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu'nda düzenlenen, 5. Sınıflar Arası Matematik ve Bilgi Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.

Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu'nda düzenlenen ödül törenine Mili Eğitim Şube Müdürleri İsa Kara ve Muharrem Gülfidan'ın yanısıra Özel Şahzede Mehmet Eğitim Kurumları Müdürü Giray Kara, dereceye giren öğrencilerin okul müdürleri, öğretmenleri ve velileri katıldı. Program, Şehzade Mehmet İlk Öğretim Okulu anasınıfı öğrencilerinin sergilediği halk oyunu ve iyilik draması ile başladı. Anlam yüklü drama gösterisi öğrencilerin sahne performansları göz doldurdu.

Yarışmayla ilgili yapılan açıklamada, Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu öğrencilerinin değerlendirmeye alınmadığı matematik ve bilgi yarışmasına toplam 47 ilköğretim okulundan 730 öğrencinin katıldığı, bu öğrencilerin 3'ü altın, 7'si gümüş ve 17'si de bronz madalya almaya hak kazandığı belirtildi. Sınavda, Erkin Şahin'in 1., Berkay Becermen'in 2., Şeyma Uğurtan'ın da 3. olduğu bildirildi. Dereceye giren öğrencilerden birinciye altın madalya, fotoğraf makinesi ve başarı belgesi, 2.'ye altın madalya, ipod ve başarı belgesi, 3. 'ye de altın madalya, mp4 ve başarı belgesi verildi. Ayrıca başarılı öğrencilerin öğretmenleri ve okulları da ödüllendirildi. Dereceye giren öğrencilerin öğretmenlerine ve okullara başarı belgelerinin yanı sıra ilk üç dereceye giren okullara başarı plaketi takdim edildi. Yarışmada Şehitler İlköğretim Okulu'nun 1., Ali Rıza Çevik İlköğretim Okulu'nun 2. ve Murat Germen İlköğretim Okulu'nun da 3. olduğu açıklandı.

Şehzade Mehmet İlk Öğretim Okulu Müdürü Muzaffer Yılmaz yaptığı konuşmada, "Böyle bir yarışmadan amacımız sadece ödüllendirmek değil, evrensel bir dil olan matematiğin öğrencilere sevdirilmesi, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen ve Teknoloji alanında öğrencilerin performanslarının arttırılması ile bilimsel düşünce alışkanlığının kazandırılması, sosyal insan yetiştirilmesi amaçlanmıştır. Bu maksatla matematik ve bilgi yarışmasında öğrencilerimizin sosyal yönlerini de geliştirmek ve eğlendirmek amacıyla sandalye kapma, çuval içinde yürüme, yumurta taşıma, halat çekme ve su içinde elma yeme yarışması gibi çeşitli eğlenceli yarışmalar da düzenlenmiştir. Sınava gelen öğrencilerimiz hem yarıştılar hem eğlendiler. Yoğun ders ve sınav uğraşlarının arasında böyle bir yarışmaya katılan öğrencilerimizi, bu öğrencileri hazırlayan öğretmenlerini ve idarecilerini kutlar, bir dahaki yarışmalarda tekrar aramızda görmekten mutluluk duyarız." dedi.

MATEMATİK DEHALARINA ÖDÜLLERİ DAĞITILDI
MATEMATİK DEHALARINA ÖDÜLLERİ DAĞITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2010 Pazar 14:38:03
Güncelleme :18 Nisan 2010 Pazar 14:47:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?