30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Meclis kabul etmedi, cebinden ödedi

Manisa İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Ali Şen, Alaşehir Devlet Hastanesi için hasta taşımada kullanılan tekerlekli sandalye talebinde bulunduğu meclisten red cevabı alınca söz konusu ihtiyacı kendi cebinden karşılayarak örnek oldu.

Manisa İl Genel Meclisi'nin Temmuz ayı son toplantısı örnek bir davranışa sahne oldu. Geçtiğimiz günlerde AK Partili meclis üyesi Mahmut Ali Şen, Alaşehir Devlet Hastanesi'nde hastaların taşınmasında kullanılan tekerlekli sandalye alımı için İl Genel Meclisi'nden talepte bulunmuştu. Konuyu görüşen meclis üyeleri söz konusu talebi reddetti. Bunun üzerine Mahmut Ali Şen, 800 YTL olan tutarı cebinden karşılayarak 5 adet tekerlekli sandalye sipariş verdi. İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, bu davranışından dolayı Mahmut Ali Şen'e teşekkür etti. Solmaz, “Meclis üyeleri bazı hizmetleri cebinden karşılayarak örnek olabilir. Meclisimizde yaşanan bu örnek davranışın devamının gelmesini diliyorum.” dedi. İl Genel Meclis üyeleri de Şen'i alkışladı.

Toplantıda Gediz Havzası Hizmet Birliği'ne İl Genel Meclisi'ni temsilen Ergun Erginer ve Kenan Öztürk seçildi. Öte yandan İl Genel Meclisi'nin aldığı kararla bazı Birliklere ödenen üyelik payı da bütçenin binde 1'inden 10 binde 1'ine düşürüldü. Buna göre her yıl İl Genel Meclisi'nin bütçesinden Manisa'daki 6 birliğe ödenen üyelik payı azaltıldığı için yaklaşık 1.4 milyon YTL tasarruf sağlanmış olacak. İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, “Verdiğimiz paralar Birlikler tarafından doğrudan hizmetlerde değil de kırtasiye için kullanılıyor. Ayrıca belediyeler ödemeden biz üyelik ödemesi yapmayacağız.” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 15:02:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?